• ‘Beslenirken ölmeyelim’

    İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Beslenme Grubu’nun hazırladığı rapor işyerlerindeki beslenme sorunlarını ortaya koydu.

    07 Ekim 2018 - 11:14
    ‘Beslenirken ölmeyelim’

    Rapora göre, yapılamayan ya da yetersiz yapılan kahvaltı zihinsel ve bedensel konsantrasyonu etkiliyor ve bu da iş kazalarına sebep olabiliyor.

    İşyerlerine yapılan yemek dağıtımlarında, dağıtım yerlerinin denetimsizliğine dikkat çekilen açıklamada “Asgari ücretin brüt 2029,50 TL, net olarak 1603,12 TL olduğu düşünülünce bir işçi ve ailesinin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesi için gıdaya erişim hakkının nasıl engellendiği de ortaya çıkmaktadır” denildi.

    Son 9 ayda en az 11 bin 649 kişinin gıdadan zehirlendiği ve 6 kişinin de öldüğü belirtilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “İşçi arkadaşlarımızın sayısı 7 bin 955 iken, 8 bin 177 kişi işyerinde zehirlenmiştir. Eğitim için gönderdiğimiz öğrencilerimiz gerek üniversite yerleşkelerinde ve gerekse yurtlarda gıda zehirlenmesi geçirmiştir. 706 öğrencimizin zehirlenmiş olması, kamu kurumlarının da özel kurumlardan farklı olmadığını göstermektedir. Kışlada 54 asker, genelde 890 kişi zehirlenme vakası ile hastanede tedavi edilmiştir. 1211 vatandaşımız da gıda zehirlenmesi yaşamıştır.”

    Açıklama, “Beslenme konusunun ne kadar önemli olduğunun altını çizerek sağlıklı gıdaya ulaşma hakkımıza örgütlenerek sahip çıkmalıyız” ifadesiyle son buldu.

    YORUMLAR