Beşar Esad'dan Kuzey Irak açıklaması

Beşar Esad'dan Kuzey Irak açıklaması
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Irak’ın toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir girişimi 'şiddetle' reddetti.

Sana haber ajansına göre, Beşar Esad, Şam’ı ziyaret eden İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ile görüştü. Esad, 25 Eylül’de Kuzey Irak Bölgesen Yönetiminde düzenlenen bağımsızlık referandumunun da ele alındığı görüşmede, Irak veya bölgedeki diğer ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir girişimi şiddetle reddetti.

Haberde, “Cumhurbaşkanı Esad ile Burucerdi arasındaki görüşmelerde terörle mücadeledeki son gelişmeler ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı. Taraflar, bölge ve dünyadaki son gelişmelerin Suriye’de teröre karşı verilen savaştan ayrı değerlendirilemeceğini vurguladılar” denildi.

İRAN'IN SURİYE'NİN "TERÖRLE SAVAŞI"NA DESTEĞİ SÜRECEK

Bu arada Burucerdi’in başkanlığındaki İran heyeti, İran’ın Suriye’ye “sadece terörle savaşında değil, yeniden yapılanma mücadelesinde de destek verme kararlılığını teyit ederken Tahran’ın iki kardeş halkın çıkarlarına hizmet etmek amacıyla çeşitli alanlarda ekonomik işbirliğini geliştirmek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu” da belirtti.

Etiketler :