Bedelli askerlikle ilgili en çok merak edilen soruya yanıt

Bedelli askerlikle ilgili en çok merak edilen soruya yanıt
Bedelli askerliğin de içerisinde bulunduğu torba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte yaş sınırı 25, bedel 15 bin TL, askerlik süresi ise 28 gün olarak belirlendi

Bedelli askerliğin de içerisinde bulunduğu torba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte yaş sınırı 25, bedel 15 bin TL, askerlik süresi ise 28 gün olarak belirlendi. AKP Grup Başkanvekili Muş, "Kamuda ve özel sektörde çalışanlar, askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek. Ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. Yani iş akitleri fesih olmayacaktır" dedi.

“Bedelli askerlikten yararlananlar 28 gün temel askerlik eğitimine tabi tutulacaklar. Bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 öncesi doğanlar yararlanacak. Teklif, torba yasa ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız için 2000 Euro’luk bir bedel söz konusu. Engellilerden de bu ücret alınacaktır ama eğitime tabi olmayacaklar.

Kamuda ve özel sektörde çalışanlar, askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek. Ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. Yani iş akitleri fesih olmayacaktır. Şu an itibariyle 1 milyon 324 bin kişiyi kapsayan bir düzenlemedir”

Etiketler :