BEDAŞ’ın Erenler Cemevi’nin elektriğini kesmesi engellendi

BEDAŞ’ın Erenler Cemevi’nin elektriğini kesmesi engellendi
Danıştay’ın, İstanbul’da Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi’nin elektrik giderlerinin Diyanet tarafından ödenmesine ilişkin kararı yok sayılarak bugün cemevinin elektrikleri kesilmek istendi

Danıştay’ın, İstanbul’da Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Cemevi’nin elektrik giderlerinin Diyanet tarafından ödenmesine ilişkin kararı yok sayılarak bugün cemevinin elektrikleri kesilmek istendi. BEDAŞ, elektriği kesmek için cemevine polis eşliğinde geldi.

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı’nın “Aleviliğin ibadethane yeri olan  cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinden karşılanması” istemiyle dava açılmıştı.

Açılan davada İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı’nın talebini yerinde bularak Cemevlerinde ibadet yapıldığını belirterek elektrik giderlerinin Diyanet bütçesinden karşılanmasına karar vermişti.

Ancak BEDAŞ bu kararı tanımayarak cemevine sürekli “elektrikleriniz kesilecektir, borcunuzu ödeyin” şeklinde ihtarlar göndermeye devam etmişti.

Bugün ise BEDAŞ cemevinin elektriklerini kesmek için cemevine polis eşliğinde geldi. Gelen bilgilere göre cemevindeki yetkililerin verdikleri tepki ve mahkeme kararını hatırlatmaları sonucu cemevinin elektrikleri henüz kesilmedi.

Etiketler :