Batıçim’de hukuksuz uygulamalar

Batıçim’de hukuksuz uygulamalar
İkisi Cam Keramik-İş, biri Çimse-İş Sendikasına üye olan üç işçinin işten atıldığı Batıçim fabrikasında işçilere yönelik hukuksuz uygulamalar sürüyor.

İkisi Cam Keramik-İş, biri de Çimse-İş Sendikasına üye olan üç işçinin işten atıldığı Batıçim fabrikasında işçilere yönelik hukuksuz uygulamalar sürüyor.

Yaklaşan TİS dönemi öncesi, fabrikada yetkili Çimse-İş Sendikasının sorunları ile ilgilenmemesi ve Cam Keramik-İş üyesi işçilerin bir kısmının da baskı ve tehditlerle istifa ettirilmesi üzerine, bir grup işçi komite oluşturmuş,TİS taleplerini belirlemek ve taslak oluşturmak üzere işçi arkadaşlarına anket dağıtmıştı.

Bundan rahatsız olan fabrika yönetimi, altı işçiye, Aydın Söke’de kurulu Batısöke fabrikasında görevlendirildiklerini ve oraya gitmeleri gerektiğini bildirdi.

Beş işçi, görevi kabul etmediğini belirtirken, bir işçi ise geçici olarak çalışabileceğini belirtti. Bunun üzerine görevi kabul etmeyen işçilerden üçü işten atıldı, ikisi ise Batıçim’de çalışmaya devam etti.

Çalışmaya devam eden işçilerden birine ise haberi olmaksızın 1 Ağustos itibari ile Söke’deki fabrikaya girişinin yapıldığı öğrenildi.

Gürkan Yaman isimli işçi çalıştığı Batıçim fabrikasına gittiğinde “Söke’de çalışıyormuşsun” denilerek içeriye alınmadı. Yaman, İznini almadan, kabul etmediğini söylediği halde 1 Ağustos itibariyle Batısöke fabrikasına SGK girişinin yapıldığını belirtti.

Öte yandan Batıçim yönetiminin işçilere baskı yaparak, “İhtiyaç var artık orada çalışacaksınız” diyerek göndermeye çalıştığı Batısöke fabrikasının Batıçim’le aynı şirkete ait olmadığı öğrenildi.

TİS KOMİTESİ VE ANKETLER RAHATSIZ ETTİ

İşten atmalar fabrikada huzursuzluğu arttırırken, Çimse-İş ve Cam Keramik-İş üyesi bir grup işçi, yetkili sendika Çimse İş’in Şube Başkanı, temsilcileri ve fabrika yöneticileriyle görüşüp arkadaşlarının işten çıkarılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, adaletsizliğin düzeltilmesini istedi.

Çimse-İş yetkililerinin ise “Size ne çıkışlardan siz işinize bakın” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

İşçiler, işten atmaların, sendika gözetmeksizin kurdukları TİS komitesi ve anketlerden kaynaklandığını belirterek, Batı Çimento yetkililerinin işçilerin ekmeğiyle hukuksuz şekilde oynadığını, Çimse-İş Sendikasından da bu tavrı ile işçilerin sendikası olma özelliğini kaybettiğini ifade etti.

Etiketler :