Başkent Doğalgaz'ın yeni uygulamasına abonelerden tepki! Borçlular afişe edildi!

Başkent Doğalgaz'ın yeni uygulamasına abonelerden tepki! Borçlular afişe edildi!
HALK TV ÖZEL HABERAnkara'da Başkent Doğalgaz, abonelere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Buna göre bir önceki faturasını ödemeyen abonelerin yeni faturaları posta kutuları üzerine özel bir etiketle yapıştırılarak hatırlatma...

HALK TV ÖZEL HABER

Ankara'da Başkent Doğalgaz, abonelere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Buna göre bir önceki faturasını ödemeyen abonelerin yeni faturaları posta kutuları üzerine özel bir etiketle yapıştırılarak hatırlatma yapıldı. Bunu gören aboneler,  bunun onur kırıcı olduğu belirterek tepki gösterdi.

BORCU BULUNAN ABONELER KOMŞULARINA AFİŞE EDİLDİ!

[caption id="attachment_247711" align="aligncenter" width="600"] Başkent Doğalgaz'ın yeni uygulaması! Borçlu aboneler, komşularına afişe edildi![/caption]

Doğalgaz faturalarında borcunu önceki faturadaki borcunu ödemeyen abonelere yeni faturanın devamında eski borcun ödenmediğini hatırlatan bir açıklama belirgin şekilde yer alıyordu. Ankara Doğalgaz dağıtımı özelleştirilmeden önce de, doğalgaz dağıtımı özelleştirildikten sonrada uzun müddet uygulama bu şekilde devam etti. Ancak her ne olduysa, abonelerin bu ay ödenecek faturalarına farklı bir uygulamaya gidildi. Geçen aydan borcu olan aboneler, komşularına afişe edildi.

Bir önceki fatura döneminden borcu olan abonelerin posta kutularına üzerine özel hazırlanmış bir etiketle yapıştırıldı. Etiketin üzerinde şu ifadeler yer aldı:

[caption id="attachment_247707" align="aligncenter" width="580"]Ankara Başkent Doğalgaz dağıtımın yeni uygulaması "Değerli müşterimiz; Günü geçen fatura borcunuzdan dolayı tarafınıza ihbarname bırakılmıştır. Üç (3) gün içerisinde ödeme yapmamanız halinde gaz arzınız durdurulacaktır"[/caption]

"ONUR KIRICI BİR UYGULAMA"

Yeni uygulamayı gören aboneler duruma tepki gösterirken ve bunun onur kırıcı olduğunu belirtenler de oldu. Komşusunun posta kutusunun üzerine yapıştırıldığı gören vatandaşlardan biri, "Komşumun posta kutusunun üzerine yapıştırılmış faturayı görünce, bantın üzerinde yazanı merak edip okudum. Borçlu olduğu için ihbarname olduğu yazıyordu. İnsanlık hali unutmuş da olabilir, bu şekilde rezil etmenin ne anlamı var" diye konuştu.

Tepki gösteren bir başka vatandaş ise, "Zaten bir önceki borcunu ödemediği faturada yazıyordu. Ödemese gazı kesiyorlar. Buna neden gerek duydular, bu onur kırıcı bir davranış" dedi.

Etiketler :