Başbakan'dan kritik ziyaret: Bağdat'a gidiyor

Başbakan'dan kritik ziyaret: Bağdat'a gidiyor
Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bağdat'a gideceğini, ayrıca Türkiye ile devam eden ortak tatbikatın ise sınır kapısının güvenliğine yönelik olduğu söyledi.Habertürk...

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bağdat'a gideceğini, ayrıca Türkiye ile devam eden ortak tatbikatın ise sınır kapısının güvenliğine yönelik olduğu söyledi.

Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in haberine göre, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) düzenlenen bağımsızlık referandumu sonrası Türkiye ile ortak askeri operasyon tartışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

'GEREKİRSE GÜÇ KULLANILIR, TÜRKİYE'DEKİ TATBİKAT BUNA HAZIRLIK'

"Her türlü operasyon için Başika konusunun çözülmesi gerekir" diyen el Alevi, sınır kapısının kontrolü için gerekirse güç kullanılacağını, devam eden ortak tatbikatın buna hazırlık amacıyla yapıldığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Bağdat'ı ziyaret edeceği bilgisini de veren el Alevi, ziyaret takviminin ise henüz netleşmediğini kaydetti.

'YENİ SINIR KAPISI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR'

Bağdat ile Türkiye arasındaki petrol alışverişiyle ilgili ise "Petrol ve doğalgaz anlaşması konusunda iki ülke enerji bakanlıkları iki sayfalık yeni bir mutabakat zaptı üzerinde çalışıyor. İki ülke için kazan-kazan olacak bir sonuca ulaşmayı umuyoruz" ifadesini kullandı.

"Halk Bankası'nda tutulan petrol doğalgaz paraları konusunda Yıldırım'ın ziyareti sırasında bir çözüm bulmayı planlıyoruz" diyen İbrahim el Alevi, " Yeni sınır kapısının Irak'ın Fişabur kenti üzerinden yeni kapı açılması için çalışma yürütülüyor. Fişabur petrol boru hattının hemen yanında olacağı için buranın güvenliğinin de daha rahat sağlanacağı söylenebilir"şeklinde konuştu.

Etiketler :