Başbakan Yıldırım'dan Paradise Belgeleri için bir dava da Odatv'ye

Başbakan Yıldırım'dan Paradise Belgeleri için bir dava da Odatv'ye
Başbakan Binali Yıldırım, oğullarının adının geçtiği Paradise (Cennet) Belgeleri'ni haberleştiren Odatv'ye de tazminat davası açtı. Yıldırım, Paradise Belgeleri için Cumhuriyet gazetesine de 500.000 liralık manevi tazminat...

Başbakan Binali Yıldırım, oğullarının adının geçtiği Paradise (Cennet) Belgeleri'ni haberleştiren Odatv'ye de tazminat davası açtı. Yıldırım, Paradise Belgeleri için Cumhuriyet gazetesine de 500.000 liralık manevi tazminat davası açmıştı.

"KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRIDA BULUNULDU" İDDİASIYLA

Yıldırım Ailesi 'kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu' iddiası ile Odatv İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın ve Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu'dan şikayetçi oldu. Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla Anadolu 28. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, "Dünyayı sarsacak belgelerden Binali Yıldırım'ın iki oğlu çıktı", "Oğlu Binali Yıldırım'ı dinlemedi mi?", "Böyle oğlum olsun 1 milyar borcum olsun diyecek" başlıklı haberler nedeniyle Odatv'nin cezalandırılması istendi. Dava dilekçesinde, Binali Yıldırım için 250 bin, Erkam Yıldırım için 125 bin ve Bülent Yıldırım için 125 bin lira manevi tazminatın Yalçın ve Terkoğlu'ndan tahsil edilmesi istendi.

Yıldırım, ABD ziyareti öncesi söz konusu belgeler kendisine sorulduğunda bunun araştırılmasını istemişti ancak Meclis'te HDP ve CHP tarafından konu hakkında verilen 2 araştırma önergesi de AK Partili milletvekilleri tarafından reddedilmişti.

Etiketler :