Hükumetten Menbiç açıklaması: ABD sözünde durursa...

Hükumetten Menbiç açıklaması: ABD sözünde durursa...
Hükumetten arap saçına dönen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'den sonraolası bir operasyon için işaret ettiği Menbiç ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, NTV’ye verdiği röportajda "ABD...

Hükumetten arap saçına dönen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'den sonraolası bir operasyon için işaret ettiği Menbiç ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, NTV’ye verdiği röportajda "ABD sözünde durursa Menbiç harekâtına gerek kalmayabilir" dedi.

"DEVLETİN KAYITLARINDA VAR"

Fikri Işık şöyle konuştu:

Menbiç konusunda, daha önce bize PYD'nin buradan çıkarılacağı sözü verildi. Savunma bakanlığım döneminde hem Obama hem de şimdiki savunma bakanları bu sözü defalarca kez verdiler. ABD askerlerinin verdiği görüntüleri ben hayra yoruyorum. PYD'nin buradan çıkarılacağına yoruyorum. ABD'liler sözlerini tutmak zorunda. Bizzat bana verilen sözler devletin kayıtlarında var. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, dışişleri bakanına ve ilgili arkadaşlara söz verildi. Sözün gereğinin yerine getirilmesi lazım ve bu ilişkilerin yumuşamasına neden olur. Yerine getirilmezse Türkiye gereğini yapmak durumunda kalır. ABD sözünde duracak diye bekliyorum, inşallah buna gerek kalmaz.”

Etiketler :