Başbağlar katliamının 24. yılı: Şehitler törenle anıldı

Başbağlar katliamının 24. yılı: Şehitler törenle anıldı
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyünde bölücü terör örgütü militanlarınca 33 sivilin öldürülüp, köyün ateşe verildiği katliamda şehit olan vatandaşlar 24. yılında anıldı.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyünde 33 sivilin öldürülüp, köyün ateşe verildiği katliamda şehit olan vatandaşlar 24. yılında anıldı.

Gerçekleştirilen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Hüdapar Genel Başkanı Zekariya Yapıcıoğlu, Jandarma Erzurum Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, il ve ilçe protokolü ile köy sakinleri katıldı.

KÖYLÜNÜN "SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ" TEPKİSİ

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar; "Katliamın üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen Erzincan Denetleme Genel Müdürlüğünde açılan 4 duruşma sonucunda güvenlik gerekçesiyle İzmir Denetleme Müdürlüğüne alınmş 24 duruşma sonucunda tutuklu sanıklar tahliye edilerek, dava takipsizlikle bitmiştir. Duruşmalara katılan Başbağlar mağdurları birçok duruşmada mahkeme heyeti tarafından azarlanmış salondan defalarca çıkarılmış olup adeta sanık muamelesi görülmüştür.

Ne yazikki Sivas davası hakkında rapor hazırlayan Devlet Denetleme Kurumu Başbağlar davasıyla ilgili bir rapor dahi hazırlamadığı gibi tarihi sırasıyla ve teröristlerin katliam yaptıkları yere bırakılan bildiride açıkca yazılmasına rağmen Başbağlar Katliamı Sivas olayının sonucu olmasına karşılık Başbağlar Katliamı Devlet Kurulu raporunda bir satır dahi yer almamıştır.

"DAVAMIZ TEKRAR GÖRÜLSÜN"

Bizler davamızı, Başbağlarımızı adaletsizliğe mahkum eden zihniyetlerin bugün ,ihanet içerisinde milletin huzurunda devletimizin karşısında hesap verdiğine şahit oluyoruz. Bahsi geçen paralele örgüt militanlarının Türkiye'mizde yapılan ve yapılması planlanan tüm faili meçhulleri kılavuzluğunu yaptığı ortaya çıkmıştır. Başbağlar davamızında ülkemiz üzerinde hain emelleri olan tüm terör örgütü gruplarının ortak bir projesiyle katliam yapıldığını ve davasının kapatıldığını kanaat ederek davamızın tekrardan adalet mekanızmasına dahil edilmesini yüce Türk yargısından talep ediyoruz."dedi.

ANITI ZİYARET ETTİLER

Gerçekleştirilen törenİn ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKp Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Hüdapar Genel Başkanı Zekariya Yapıcıoğlu, Jandarma Erzurum Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, il ve ilçe protokolü ile köy sakinleri Başbağlar Şehitlik Anıtını ziyaret ederek, dualar ettiler.

Etiketler :