Barzani'nin Kerkük'te Haşdi Şabi korkusu: Peşmerge komutanlarını ziyaret etti

Barzani'nin Kerkük'te Haşdi Şabi korkusu: Peşmerge komutanlarını ziyaret etti
Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin süresi dolan Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül'de yapılan gayri meşru bağımsızlık referandumdan sonra ilk ziyaretini Kerkük'e yaptı. Barzani, Kerkük'ü işgal eden Peşmerge komutanları ile bir araya...

Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin süresi dolan Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül'de yapılan gayri meşru bağımsızlık referandumdan sonra ilk ziyaretini Kerkük'e yaptı. Barzani, Kerkük'ü işgal eden Peşmerge komutanları ile bir araya geldi.

Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılan gayri meşru bağımsızlık referandumundan sonra, Barzani referandumda en çok tartışılan yerlerin başında gelen Kerkük'e süpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kerkük'te Barzani'yi, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) 1'inci Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Bölgesel Yönetim Başkan Yardımcısı olan Kosret Resul ve diğer yetkililer karşıladı.

Ziyareti kapsamında IKYB'nin Kerkük teşkilatını ziyaret eden Mesut Barzani burada Kerkük'ü işgal eden Peşmergenin komutanları ile bir araya geldi.

Haşdi Şabi'nin kimi mahallelerine girdiği Kerkük'te Barzani, çatışma çıkmasından ve kentin ellerinden çıkmasından endişe ettiği belirtiliyor...

Etiketler :