Barzani'den dönüş sinyali: Belki de Ruslar, onlardan daha iyi dosttur!

Barzani'den dönüş sinyali: Belki de Ruslar, onlardan daha iyi dosttur!
Barzani, referanduma Rusya'nın pozitif baktığını söyledi.

Mesud Barzani, ABD ile ipleri koparacak ve Rusya ile yakınlaşacak bir açıklamada bulundu.

Barzani, 25 Eylül'de yaptıkları bağımsızlık referandumu kararından pişman olmadıklarını belirterek, referandum sonrasında ABD ile ilişkileri yeniden değerlendireceğini söyledi.

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, referandum sonrası ABD'nin tutumunundan dolayı şok olduklarını söyledi ve Rusya'ya yakınlaşma mesajı verdi. Habertürk'ün habarine göre, Barzani referandum sonrası istifası ile sonuçlanan olaylardan sonra ilk kez ABD radyosu NPR'den Jane Arraf'a konuştu. Barzani, referanduma Rusya'nın pozitif baktığını ifade ederek, "Belki de Ruslar ABD'den daha iyi bir dost olabilirler" dedi.

ABD VE RUSYA

Barzani, Rusya'nın referanduma daha pozitif yaklaştığını ve bugün 'Rusların Amerika'dan daha iyi bir dost olabileceğini' de ifade ederek, "Kürt savaşçıları, genelde ödeme almadan, yetersiz ekipmanla hem el-Kaide hem IŞİD'le savaştı" dedi.

Kürt bölgesinde yaşayanlar üzerinde 16 Ekim ve sonrasında yaşananların etki bırakacağını söyleyen Barzani, "Çünkü, insanların ABD'ye olan sevgisi, umudu ve güveni azaldı ve her geçen gün azalmaya devam ediyor" diye konuştu.

Barzani, referandum kararı ve sonuçları ile gurur duyduğunu ve pişman olmadığını bir kez daha yineleyerek, "Tabi ki sonuçla gurur duyuyorum; Kürdistan halkına sandığa gitme fırsatı verdiğimiz için gurur duyuyorum ve bundan pişman değilim. Halen bir Kürt devleti kaçınılmazdır. Genç nesilin büyük çoğunluğu Peşmerge değil. Fakat, hepsinin savaşçı olduğuna ve bağımsızlık için çalışacaklarına inanıyorum" diye ekledi.

Etiketler :