Barzani'den bağımsızlık referandumu için şok açıklama!

Barzani'den bağımsızlık referandumu için şok açıklama!
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, yapmak istediklerimi bağımsızlık referandumunu bir araç olarak gördüklerini söyledi.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'den referandum açıklaması geldi.

Barzani, terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un Sincar ilçesindeki Ezidilere saldırmasının 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla Duhok kentinde düzenlenen anma töreninde bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında, IKBY'nin 25 Eylül'de düzenlemek istediği bağımsızlık referandumuna değinen Barzani, şunları ifade etti: "Bunu üzülerek belirtmem gerekiyor, Irak'ın doğru ve düzgün bir ülke olacağından hiç ümidimiz yok. Irak'la (merkezi hükümetle) tüm yolları denedik ancak tamamen çaresiz ve umutsuz kaldık. Irak ile yaşadığımız geçmiş tecrübeler bizi bu duruma getirdi ve haklarımızı alıp, korunabileceğimizin garantisi yok.

Bu yüzden birlikte yaşam ve güvenliğin temin edilmesi için hepimizin referandum yoluyla tüm dünyaya kaderimizi tayin edebileceğimizi göstermemiz lazım. Bunun da altını çizmem lazım; referandum bizim için bir amaç değil ancak daha büyük hedefe ulaşmamız için bir araçtır."

Etiketler :