Barselona'yı kana bulayan saldırgan 2 yıl önce duyurmuş: Bütün dinsizleri öldüreceğim

Barselona'yı kana bulayan saldırgan 2 yıl önce duyurmuş: Bütün dinsizleri öldüreceğim
Barcelona'nın en işlek ve turistik noktalarından birine düzenlenen kanlı terör saldırısının ardından Katalan bölgesel yönetimi bir açıklama yaptı

Barcelona'nın en işlek ve turistik noktalarından birine düzenlenen kanlı terör saldırısının ardından Katalan bölgesel yönetimi bir açıklama yaptı. Gözaltına alınan Faslı saldırganın ise sosyal medya hesaplarından 2 yıl önce Müslüman olmayanları tehdit ettiği ortaya çıktı.

Yetkiler tarafından yapılan açıklamada 24 ülkeden insanın Barcelona’daki terör saldırısında öldürüldüğü ya da yaralandığını belirtilirken, “Barcelona ve Cambrils’teki saldırıların bağlantılı olduğunu düşünüyoruz” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan insanların üzerine aracı süren saldırganın henüz yakalanmadığını tahmin eden güvenlik güçleri arama çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

SALDIRGAN 2 YIL ÖNCE SİNYALİNİ VERMİŞ

İspanyol polisi Driss Oukabir isimli 28 yaşındaki Fas asıllı adamın yakalandığını açıklarken, İspanya’nın saygın gazetelerinden El Pais, Oukabir’in Fiat marka kamyoneti kiraladığını yazdı. Fakat güvenlik güçlerine saldırıyla hiçbir ilgisi olmadığını kaydeden Oukabir, “Kimliğim çalındı ve belgelerde o yüzden benim adım geçiyor” dedi.

Daha önce aile içi şiddetten dolayı yakalama kararı olan Oukabir’in Katalonya’da bir süre hapiste kaldığı da açıklandı.

Öte yandan Oukabir, 18 yaşındaki kardeşinin kimliğini çaldığından şüphelendiğini söylerken, Moussa Oukabir isimli kişinin Barcelona’da yaşadığı açıklandı. İspanyol medyasında yer alan habere göre Moussa, sosyal medya üzerinden Müslüman olmayanlara karşı saldırı yapacağını 2 yıl önce açıklamış. Moussa, “Dünyanın kralı olduğum zaman bütün dinsizleri öldüreceğim ve sadece Müslümanların yaşamalarına izin vereceğim” dediği kaydedildi.

Etiketler :