Barış Yarkadaş: Vali bey AKP il başkanlığına atandın da bizim mi haberimiz yok

Barış Yarkadaş: Vali bey AKP il başkanlığına atandın da bizim mi haberimiz yok
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun çelengini kaldırtan valiye sert eleştirilerde bulundu. Yarkadaş, Vali bey AKP il başkanlığına atandın da bizim mi haberimiz yok dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Vali, genel başkanımızın çelengini kaldırtarak haddini aşıyor. Herkesin haddini bileceği günler çok uzak değil. Bu devran böyle gitmeyecek" diye konuştu.

Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucunda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Hakan Demirci'nin Nevşehir'deki cenazesinde çelenk krizi yaşandı. Kozaklı Merkez Camiinden son yolculuğuna uğurlanan Şehit Demirci için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk devlet protokolünün çelenkleri arasından kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından gönderilen çelenkler ile yan yana konulan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çelengi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın isteği üzerine bulunduğu yerden uzaklaştırıldı. Vali Aktaş Kılıçdaroğlu'nun çelenginin kaldırılmasına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çelengine yer açılmasını gerekçe gösterdi.

"DEVLETİN VALİSİNİN, DEVLET PROTOKOLÜ’NDEN HABERİ YOK"

CHP liderinin çelenginin kaldırılmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Vali olmuşsun ama devlet protokolünden bile haberin yok. Ya da var ama uygulamak yerine AKP’ye yaranmak için görmezden geliyor, yok sayıyorsun... CHP liderinin çelengine dokunmak senin haddin değildir” dedi.

Devlet protokolünde Ana muhalefet partisi liderinin Bakanlar Kurulu‘ndan önce geldiğini hatırlatan Yarkadaş, Nevşehir valisine Devlet Protokol Listesi’ni göndereceğini söyledi.

CHP’li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son dönemde  kraldan çok kralcı olan tipler türedi. Bunlar AKP hükümetine yaranmak için her türlü rezilliğe imza atıyor. Atanmış bir Vali, ana muhalefet partisi liderinin şehit cenazesine gönderdiği çelengi kaldırtabiliyor. Sen kimsin, senin haddine mi düşmüş Vali bey? AKP il başkanlığına atandın da bizim mi haberimiz yok...

Devlet protokolünü bile bilmeyen bu Vali unutmasın ki kraldan çok kralcılık yapanların akıbeti ortada. Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Avni Coş’u kendisine hatırlatmak isterim. Kendisini de aynı akıbetin beklediğini şimdiden söyleyeyim. Ya devlet adabına uygun davranacak, ya da o koltukları terk edeceksiniz. Bu gaddar ve hukuk tanımaz düzeniniz hep böyle gitmeyecek. Millete, halka hizmet yerine AKP'ye çalışan bürokratlar, torunlarının yüzüne bakamayacak hale gelecek. Bizden uyarması... O çelenge uzanan eller de hiçbir zaman unutulmayacak! Kendisini muktedir sananları şimdiden uyaralım..."​