Barcelona'da araçlı ve silahlı 2 ayrı terör saldırısı: 12 ölü, 80 yaralı!

Barcelona'da araçlı ve silahlı 2 ayrı terör saldırısı: 12 ölü, 80 yaralı!
Facebook sayfamızı beğenin, takipte kalın...Barcelona'da bir minibüs, kalabalığın arasına daldı. İspanyol yetkililer, saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin de gözaltına alındığını...
Facebook sayfamızı beğenin, takipte kalın...

Barcelona'da bir minibüs, kalabalığın arasına daldı. İspanyol yetkililer, saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. İspanya basını, saldırganlardan birinin çatışmada öldürüldüğünü öne sürdü.

Barcelona'nın La Ramblas turistik bölgesinde bir minibüs, kalabalığın arasına daldı. İspanyol yetkililer, saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ OLAY YERİNDEN KAÇTI

Saldırıdan sonra aracın sürücüsü olay yerinden yaya olarak kaçtı. Polis, vatandaşları bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı. Barcelona'da metro ve tren istasyonları kapatıldı.  Katalan polisi, bir rehine durumunun sözkonusu olmadığını bildirdi.

"SALDIRGANLARDAN BİRİ ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ"

İspanyol basını, saldırganlardan birinin çıkan çatışmada öldürüldüğünü öne sürdü. Saldırıda kullanılan minibüsü kiralayan kişinin Fas asıllı İspanyol vatandaşı Driss Oukabir olduğu öğrenildi. Öte yandan Barcelona'nın 70 kilometre kuzeyinde bir araç daha bulundu.

TERÖRİSTLER TÜRK RESTORANINA GİRDİ İDDİASI!

Terör saldırısının ardından teröristlerin Türk restoranına girdiği, buradaki müşterileri rehin aldığı ileri bazı medya kaynaklarında ileri sürülmüştü. Ancak bunun daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı.

İSPANYA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey, Twitter hesabından vatandaşlara seslenerek önceliğin yaralılara ve güvenlik güçlerine yardım etmek olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Carme Forcadell de sakin olmaya ve güvenlik güçlerinin uyarılarına uymaya davet etti.

SALDIRININ YAPILDIĞI ARAÇ

Facebook sayfamızı beğenin, takipte kalın...

Etiketler :