Barajdaki göçük felaketinin sorumlusundan skandal açıklama

Barajdaki göçük felaketinin sorumlusundan skandal açıklama
Brezilya'da önceki gün maden atık barajı çökmüş, en az 50 kişi hayatını kaybetmiş ve 300'den fazla kayıp olduğu söylenmişti. Felaketin sorumlusu olan şirketin başkanı skandal bir açıklamada bulundu

Brezilya'da önceki gün maden atık barajı çökmüş, en az 50 kişi hayatını kaybetmiş ve 300'den fazla kayıp olduğu söylenmişti. Felaketin sorumlusu olan şirketin başkanı skandal bir açıklamada bulundu. Şirket başkanı "Ölen halk değil, bizim işçiler" dedi.

Brezilya’da önceki gün maden atık barajındaki çökmenin sonucunda bilanço ağırlaşıyor. En az 50 ölü ve 300’den fazla kaybın olduğu belirtilirken henüz resmi rakamlar açıklanamadı. Bölgede demir cevheri çıkaran şirkete bağlı ve taşeron olmak üzere toplam 300 çalışanın olduğu açıklandı. Felaketin sorumlusu olan şirketin başkanı, “Ölen halk değil, bizim işçiler” dedi. Alarm sisteminin neden çalışmadığını ise açıklayamadı. Barajı işleten şirketin sahibi ölenlerin çoğunun şirket çalışanı olduğunu söylemesi yoğun tepki topladı.

EN AZ 300 KİŞİ KAYIP

Brezilya’da demir cevheri madeninde atık tortuyu depolamak için kullanılan baraj çöktü. İşçilerin öğle yemeğini yediği kafeterya ve çevredeki köyler tamamen çamura gömüldü. Olayda 300’den fazla kişi kayboldu. Vali Romeu Zema, kaybolanların kurtulma ihtimallerinin çok düşük olduğunu söyledi

AYNI ŞİRKET BAŞKA FELAKET

Minas Gerais Eyaletinde 5 Kasım 2015’te benzeri bir felaket yaşanmış. 19 kişi yaşamını yitirmişti. Bento Rodrigues Baraj Felaketi olarak hatırlanan olayın sorumlusu da dün yaşanan felaketin sorumlusu olan Vale S.A şirketinin ve BHP Billiton arasındaki ortak girişim olan Samarco Mineraço SA’ydı. Şirkete 5.28 milyar dolarlık kamu davası açılmış fakat dava sonuçlanmamıştı. O felaket sonrasına atıklar, Minas Gerais ve Esprito Santo eyaletlerinde bulunan 230 irili ufaklı şehrin su ihtiyacını karşılayan Doce Nehri’ne ulaşmıştı. Atıkların ancak 100 yılda denizden uzaklaşmaya başlayacağı açıklanmıştı.

Etiketler :