Balyoz kumpas davası sürecinde intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesi CHP'ye katıldı

Balyoz kumpas davası sürecinde intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesi CHP'ye katıldı
Balyoz Kumpas davalarında haksız tutuklamaya isyan ederek intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesi CHP’ye üye oldu.Ali Tatar'ın kardeşi Ahmet Tatar ve eşi Leyla Tatar ile kuzenleri Leyla Tatar CHP Çankaya İlçe Başkanlığı'nda üyelik...

Balyoz Kumpas davalarında haksız tutuklamaya isyan ederek intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesi CHP’ye üye oldu.

Ali Tatar'ın kardeşi Ahmet Tatar ve eşi Leyla Tatar ile kuzenleri Leyla Tatar CHP Çankaya İlçe Başkanlığı'nda üyelik kaydı yaptırdılar. Ahmet Tatar ve ailesi parti rozetlerini taktı.

ali tatar, chp

ALİ TATAR KİMDİR?

ali tatar

Ali Tatar, 11.02.1967 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Ankara'nın Keçiören ilçesinde okudu. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Burada yüksek lisans yaptı. 1989 da açılan sınavı kazanarak eğitim uzmanı olarak teğmen rütbesiyle Deniz Kuvvetlerine katıldı.

DENİZ KUVVETLERİNDE EĞİTİMCİ OLDU

Deniz Kuvvetleri bünyesindeki astsubay hazırlama okulu ilk görev yeri oldu. Tayin olduğu Karamürsel Egitim Komutanlığında eğitim plan proğram şube müdürlüğü yaptı. Deniz lisesi ve Deniz Harp Okulu Öğretim Başkanlığı bünyesinde kısım amirliği ile şube müdürlüğü yaptı.

1994 yılında yaşamını Nilüfer’le birleştiren Ali Tatar’ın Gökçen adında bir kızı oldu.

Son görev yeri olan Beylerbeyi Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığında, Okullar Eğitim Yönetim Şube başkanlığı yapmaktaydı. Görevleri devam ederken tüm zorluklara karşın yüksek lisans ve doktora yapmış; görev yaptığı birliklerde birçok başarı belgesi ve takdirname ile ödüllendirilmiştir.

BALYOZ DAVASI

05.12.2009 tarihinde Beşiktaş Adliyesinde Özel Yetkili savcılar tarafından sorguya çağrılan Dz.Yb.Ali Tatar aynı gün tutuklandı.09.12.2009 ve 14.12.2009 tarihlerinde iki kez tutukluluğuna yapılan itiraz sonunda 16.12.2014 tarihinde tutuklu olarak bulunduğu Hasdal askeri ceza evinden serbest bırakıldı.

Hiçbir yeni delil ya da bulgu olmaksızın savcı Süleyman Pehlivan’ın itirazı üzerine hakkında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı.

Yarbay Ali Tatar'ın adına açılan resmi web sitesinde yer alan biyografi sayfasında "O dönem ruhsal olarak olumsuz yönde etkilenen Dz.Yb.Ali Tatar hakkında çıkarılan yeniden tutuklanma kararını kabullenemedi. Bütün ikna çabaları maalesef karşılık bulmadı. Tıbbi destek alma çabalarımız engellendi. Tüm bu yaşanan sürece karşı derin bir infial hali yaşayan Dz.Yb.Ali Tatar, 19.12.2009 tarihinde evinde 'Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez' diyerek yaşamına son vermiştir." ifadeleri kullanıldı.

Dz. Yrb. Ali Tatar'ın naaşı Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verilmiştir.

Etiketler :