Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanından istifa açıklaması

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanından istifa açıklaması
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan istifa açıklaması geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Edip Uğur, “İstifa ile ilgili bir açıklama yapacak mısınız?” sorusuna, ‘Açıklama var efendim, Pazartesi günü saat 17.00’de açıklama yapacağız, kararımızı açıklayacağız. O zaman basın, kamuoyu kararımızı öğrenmiş olacak” dedi.

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur o haberleri yalanlamıştı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Edip Uğur’un, pazartesi günü istifasını açıklayacağı yönündeki haberleri yalanlamış, istifa etmeyecek söylentilerine neden olmuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur kimdir?

Edip Uğur, 7 Nisan 1950 tarihinde Balıkesir'de doğdu. Eğitim hayatını İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak tamamlayan Uğur, bir süre boyunca Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı ve AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı yaptı.

2008 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İşler Başkanlığı görevlerini yapan Edip Uğur, 18. dönemde Balıkesir milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.

dönemde ikinci kez milletvekili seçilen Uğur, 30 Mart 2014 tarihinde Mahalli İdareler seçiminde AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Etiketler :