Bakırköy'deki skandalı duyurdu, "İhanetten vazgeçin" çağrısı yaptı!

Bakırköy'deki skandalı duyurdu, "İhanetten vazgeçin" çağrısı yaptı!
CHP İstanbul Milletvekili Tekin, bugün tartışma yaratan alana gitti.

İstanbul'daki rant gerçeklerinden biri daha ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Bakırköy'deki ilgili arazide yaptığı açıklamada "İhanetten vazgeçin" çağrısı yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve parti ilçe yöneticilerinin de arasında bulunduğu bir grup, Bakırköy Yeşilyurt sahil yolunda imar değişikliği yapılan alanda ortak bir basın açıklaması düzenlendi. Gürsel Tekin, "İstanbul ne yazık ki perişanlıklar yaşıyor. Bütün bu perişanlıkları yaşatmayın. İhanetten vazgeçin. İstanbullu’nun, Bakırköy’lünün nefes alabilecekleri yerlerini kapatmayın” dedi.

"İstanbul’a daha fazla ihanet edilmesine izin vermeyin"

Bakırköy’ün İstanbul’un en eski yerleşim alanlarından bir tanesi olduğuna işaret eden Tekin, “Yapı stokları çok eski bunların mutlak ve mutlak yenilenmesi lazım. Bu yapı stoklarının yenilenmesi için çok makul bir artış talebine rağmen buna izin vermeyen Ankara’daki yetkililer 15 kat buraya izin veriyorsa yurttaşlarımızın vicdanlarına seslenmek istiyorum. Bu nasıl bir anlayıştır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyorum. İstanbul’a daha fazla ihanet edilmesine izin vermeyin" diye konuştu.

"Çevre Bakanlığı’nın yapmış olduğu planları iptal edeceğini ümit ediyoruz"

26 Aralık 2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bir plan değişikliğinin yapıldığını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da  “Burası Yaklaşık 70 yıldır geçmişte bir kooperatifler birliği olarak kurulmuş olan Yeşilyurt’ta özel mülkiyet alanında bir plan değişikliği yapılarak çocuk oyun parkları, yeşil alanlar ve deniz dolgu alanında bir imar açılması söz konusu. Burada yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda bir imar değişikliği yapılarak ne yazık ki, Yeşilyurt halkının oyun parklarını, yeşil alanlarını ve denize ulaştığı alan olarak kullandığı yerlerde bir plan değişikliği yapılarak imara açıldı” dedi.