Bakan Fakıbaba'dan ithal et itirafı: Ben de istemiyorum

Bakan Fakıbaba'dan ithal et itirafı: Ben de istemiyorum
Ahmet Eşref  Fakıbaba, ithal et ile ilgili bir itirafta bulundu.  Kars’ta katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "İthal eti hiç kimse, ben de başta...

Ahmet Eşref  Fakıbaba, ithal et ile ilgili bir itirafta bulundu.  Kars’ta katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "İthal eti hiç kimse, ben de başta olmak üzere istemiyorum. Ama Türk halkının bu proteine, benim torunlarımın, çocuklarımın bu proteine ihtiyacı var. Bu ithalin hiçbir zaman çözüm olmadığını bilen kardeşlerinizden birisiyim" dedi.

"İTHALİN HİÇBİR ZAMAN ÇÖZÜM OLMADIĞINI BİLİYORUM"

Tarım ve Hayvancılık Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda en çok sorulan soruların başında ithal et geldiğini belirten Bakan Fakıbaba, "Köyde yaşayan insan üretecek, hayvancılık yapacak, sütçülük yapacak, tarım yapacak neticede girdileri, çıktılarından çok daha az olacak. Ve neticede diyecek ki, ‘ya Allah razı olsun, ben köyde yaşıyorum ama şehirden daha umutluyum.’ Esasında bakanlığa ben böyle bakıyorum. Yani biz nasıl köydeki insanları şehre göndermeyiz ve eskiden şehre köyden göç etmiş insanları, tekrar şehirden köye nasıl gönderebiliriz. Bütün amacımız bu, bu bağlamda çalışmalarımız devam ediyor. Allah’ın izniyle bu konuda hem Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Bakanlar Kurulumuzdan, milletvekillerimizle, valilerimizle bakanlarımızla beraber her gün çalışıyoruz. Sivil Toplum Örgütleriyle projelerimiz var. Bunlar gerçekleşecek. Ama mesele arkadaşların en fazla sormuş oldukları sorulardan birisi ithal et. Ben o arkadaşlara gayet iyi bir şekilde izah ettiğimi zannediyorum. Yani ithal eti hiç kimse, ben de başta olmak üzere istemiyorum. Ama Türk halkının bu proteine, benim torunlarımın, çocuklarımın bu proteine ihtiyacı var. Ben bunu maalesef karşılayamıyorsam, geçici bir süreliğine bakın, bu ithalin hiçbir zaman çözüm olmadığını bilen kardeşlerinizden birisiyim." dedi.

fFAKIBABA: FAZLASINI İTHAL EDERİZ

"Geçici bir süreliğine ve anayı artırmak, yani düveyi artırmak ve yeni yavrular elde etmek kaydıyla ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizi mutlu etmek kaydıyla biz bunu Allah’ın izniyle en fazla 3 sene içerisinde ülke olarak geçeceğimize inanıyorum." diyen Eşref Fakıbaba, "Hep beraber ele ele vereceğiz. Biz Kars için de, Edirne için de, Antalya için de, Diyarbakır için de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ben şuna inanıyorum. Çalıştığımız takdirde yapamayacağımız, Türkiye’de yaşan insanların halledemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Biz eti Allah’ın izniyle yetecek kadar kendimize üretiriz. Hatta fazlasını da ithal ederiz” şeklinde konuştu.

Etiketler :