Bakan Ersoy: Fazıl Say'ın konserini iple çekiyorum

Bakan Ersoy: Fazıl Say'ın konserini iple çekiyorum
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı konserine davet eden piyanist Fazlı Say'ın konserini iple çektiğini söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı konserine davet eden piyanist Fazlı Say'ın konserini iple çektiğini söyledi. Bakan Ersoy, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Kisebükü Koyu'na otel yaptıracağı iddiasıyla ilişkin "Kissebükü'nde verilmiş bir yapılaşma izni yok. Ben bakan olmadan 12 yıl önce gündemde olan bir konu. Ben bakan olduktan sonra yeni bir konuymuş gibi algı yaratılmaya çalışılıyor" dedi.

Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programının konuğu olan Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy'un konuşmalarından öne çıkan satır başlıkları:

'Kissebükü Koyuna verilmiş bir yapılaşma izni yok'

Bakan Ersoy, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Kisebükü Koyu'na otel yaptıracağı iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Ersoy "Bakanlığımız tarafından Bodrum'da verilmiş herhangi bir tahsis ve yapılaşma yok. Kisebükü'nde verilmiş bir yapılaşma izni yok. Ben bakan olmadan 12 yıl önce gündemde olan bir konu. Ben bakan olduktan sonra yeni bir konuymuş gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Kisebükü koyuna ne bir tahsis yapılabilir ne de yapılaşmaya izin verilebilir." şeklinde konuştu.

'Fazıl Say'ın konserini iple çekiyorum'

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın da konserine gideceği konuşulan Fazıl Say ile ilgili bir açıklamada bulunan Ersoy, "Fazıl Say'ın bir daha ki konserini iple çekiyorum. Ben kamplaştırılmış bir Türkiye'ye karşıyım. Yönetimde kimse Türkiye'yi kamplaştırmak istemiyor. Ben kendi bildiğim doğrularımla hareket ediyor. Fazıl Say konseri olursa giderim. İlkini kaçırdım." ifadelerinde bulundu.

'Manevi değeri yüksek bir yer'

Ayasofya'daki bale fotoğrafıyla ilgili konuşan Ersoy, "Ayasofya manevi değerleri yüksek bir yer. Turizme açık bir yer. Geniş değerlendirmek gerekiyor. Görüntüleri yapan arkadaşımın bilerek yanlış yaptığını zannetmiyorum." dedi.

Etiketler :