Bakan açıkladı: 2018’de kaç öğretmen atanacak?

Bakan açıkladı: 2018’de kaç öğretmen atanacak?
TEOG'un kaldırılmasının ardından Cumhurbaşkanı üniversite sınavında da değişiklikler olabileceğinin sinyalini verdi

TEOG'un kaldırılmasının ardından Cumhurbaşkanı üniversite sınavında da değişiklikler olabileceğinin sinyalini verdi. TEOG hakkında açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen atamaları hakkında da bilgi verdi.

Sözleşmeli öğretmenlik hakkında ve öğretmen atamaları hakkında çıkan haberler öğretmen adayları tarafından merakla takip ediliyor. TEOG’un kaldırılmasına dair açıklamalar yapan İsmet Yılmaz öğretmen atamaları hakkında da konuştu.

2018’DE 20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK!

Öğretmen atamaları hakkında merak edilen soruları cevaplayan Yılmaz, “Geçen yıl 50 bin öğretmenin atmasını yaptık. Bu yıl 20 bin yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. 2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız.” dedi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK

Sözleşmeli öğretmenliği “iyi ki getirdiniz” dediler. Bir yıllık eğitim süresi ile öğretmenlerin öğrencilerini tanıyabilmesi mümkün değildir. Her yıl sözleşme imzalayacağız, performansına bakacağız. Bir özel okul zincirine sahip bir kardeşimiz, “sayın Bakanım en iyi öğrenciler, en iyi öğretmenler sizde” dedi. 4 yıl kalacak, 4 yılın sonunda başarılı olan kadroya alınacak. 2 yıl daha kalacak. Biz bu sistemle Milli eğitimin temel kanunun gereğini yapmış oluyoruz. Mülakat, mevcut kanunumuzda da var.

Etiketler :