Bahçeli: Lozan'ı kötülemek Sevr'e methiyeler yağdıranları umutlandıracaktır!

Bahçeli: Lozan'ı kötülemek Sevr'e methiyeler yağdıranları umutlandıracaktır!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Antalya'da belediye başkanları toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde 2019 yerel seçimleri, ABD'de görülen ve Reza Zarrab'ın tanık olduğu dava, ABD'nin Kudüs kararı vardı. Ayrıca Bahçeli'den...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Antalya'da belediye başkanları toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde 2019 yerel seçimleri, ABD'de görülen ve Reza Zarrab'ın tanık olduğu dava, ABD'nin Kudüs kararı vardı. Ayrıca Bahçeli'den Lozan açıklaması da geldi.

BELEDİYE SEÇİMLERİ, KASIM 2019 SEÇİMLERİ HAKKINDA FİKİR VERECEK

"Eğer yerelde aşı tutmuşsa, partimize geçer not verilmişse emin olun iktidarımızı kimse tutamaz." diyen Bahçeli, İlk siyaset sahasının yerel yönetimler olduğunu belirterek, "Bu seçimler aynı zamanda Kasım 2019 genel seçimleri için de istikamet hakkında bir fikir verecektir. Şimdiden çalışmaları derinleştirmek, milletimizin kapısını çalmak gereklidir. Sanki yarın seçim varmış gibi hazır ve dakik olmak ertelenemez bir ihtiyaçtır." ifadelerini kullandı.

LOZAN'I BIRAKALIM TARİHÇİLER KONUŞSUN

Bahçeli'den Lozan açıklaması da geldi. "Lozan anlaşmasına bakışımız bellidir, bu değişmemiştir" diyen MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'ın çıkışının özenle yorumlanması gerektiğini belirterek, "Tarihçi ve bilim insanlarından oluşan bir komisyon olabilir. Lozan'a hakettiği şekilde muhtevasına sadık kalarak kenara konan hükümlerinin yeniden anlamlandırılmasına sıcak bakarız. Lozan'ı kötülemek Sevr'e methiyeler yağdıranları umutlandıracaktır. 8 aylık Lozan mücadelesini bırakalım tarihçiler konuşsun, bizlerin yolunu aydınlatsın." ifadelerini kullandı.

"HANGİ TAŞI KALDIRSAK ALTINDAN ABD ÇIKMIŞTIR"

Konuşmasında Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına da geniş yer veren Bahçeli şöyle dedi:

"ABD terör örgütleri ile koyun koyuna girerken Türkiye'ye mi sordu? Şarlatan şeytanın Türkiye'ye iadesi, kesilecek hükme razı gelmesi başlıca isteğimizdir. Bu mahkeme ile nereye varılmak istenmektedir? Türkiye müstemleke bir devlet değildir.

İranlı bir şarlatan üzerinden Türkiye'ye parmak sallayan, adeta sanık yapan ABD utanmazlığını esefle ve nefretle takip ediyoruz. Gayri ahlaki ve gayri meşru bir alçalma halidir.

Ortada bir suç varsa, milletin kaynakları ona buna dağıtılmışsa bunun yargılamasının yapılacağı yer ABD değil Türkiye'dir. Türkiye bağımsız bir ülke değil midir? Kimlerle ticaret ilişkisine gireceğimizi kendimiz belirleriz. ABD'nin keyfine bakarak siyasi çıkarlarımızdan vazgeçemeyiz. Türkiye dış güçlerin izniyle kurulmadı.

Hangi taşı kaldırsak altından ABD çıkmıştır. Artık bu kadarı da fazladır."

"KUDÜS 100 YILDIR KAN AĞLIYOR"

"Kudüs tam 100 yıl önce İngilizler tarafından işgal edilmiştir. O gün bugündür Kudüs ağlıyor. Kubbet-üs-Sahra bu nedenle mahsundur. Kudüs Türkler'in derin izlerini taşımaktadır. Kudüs düştü demekle düşmez. ABD'nin maceracı yönetimi Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaktadır. Bölge barut fıçısı.

ABD Başkanı barış diyor. Yalan, dolan, riya ABD yönetimine egemen olmuştur. Siyonistlerin çalışması meyvesini vermiştir. Evenjelist ve Kabala tezgahı Trump'ın iradesine zincir vurmuştur. ABD Başkanı bu hakkı nereden almaktadır?

Yoğun istikrarsızlık kapıdadır. 3. intifada çağrısı yapılmıştır. İslam alemi infial halindedir. Tehlike anormal boyuttadır.

ABD 1947 ve 1980 yıllarındaki kararları hiçe saymıştır. Sürekli engeller çıkarmaktadır. Elbette Kudüs'ün başkent olarak tanınması manen imkansızdır. Türkiye'nin öncülüğünde Erdoğan başkanlığında 13 Aralık'ta yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı tarihi önemdedir."

'TÜRKİYE İSRAİL ELÇİLİĞİNİ GEÇİCİ OLARAK KAPATMALIDIR'

Filistin başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet olarak kabul edilmelidir. Türkiye de İsrail ile diplomatik ilişkisini en düşük düzeye düşürmeli hatta elçiliğini geçici olarak kapatmalıdır. BM toplanmakla kalmamalı kalıcı kararları alacak iradeyi sergilemelidir.

Etiketler :