Bahçeli'den erken seçim çağrısı! Seçim tarihi verdi

Bahçeli'den erken seçim çağrısı! Seçim tarihi verdi
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, "Türkiye'nin seçim için 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir " dedi

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, "Türkiye'nin seçim için 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir " dedi. Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerin aynı gün yapılması gerektiğini söyleyen Bahçeli seçin için 26 Ağustos 2018 günü işaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Bahçeli konuşmasında “Türkiye’nin seçim için 3 Kasım 2019’u beklemesi mümkün değildir ” dedi . Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerin aynı gün yapılması gerektiğini söyleyen Bahçeli seçim için 26 Ağustos 2018 gününü işaret etti. 26 ağustos 2018 Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem Cumhurbaşkanı hem milletvekili seçimini yapması en makul yoldur.

16 Nisan 2017'de yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu’nun üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatan MHP lideri Bahçeli, “Yenikapı ‘ya sadığız. Türk Milleti’nin bekasına herkes sadık kalmalıdır. CHP isterse amuda kalksın, ister parende atsın çabaları beyhudedir. İpe çıkıp cambazlık yapsın sonuç yoktur. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden dönüş yoktur. CHP’nin kıvranıp durması nafiledir. Cumhurun kararı tam bağımsız Türkiye’dir. CHP muhattap bulursa derdini Cibali karakoluna anlatsın.” diye konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle;

Türkiye silah ve bomba ile teslim alınamaz. Zalimler mazlumlara üstünlük kuramaz. Terörle mücadeleyi gevşemeden sürdürmek milli bekanın sırtımıza yüklediği ağır bir yüktür. Devletin birliğine kurşun sıkanlar buna pişman edilmelidir. Hainler ve arkalarındaki şer güçler emellerine ulaşamayacaktır.

YARININ TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDECEĞİZ

Terör yasa dışıdır, insanlık dışıdır. Türkiye bedeli ne olursa olsun teröristleri yok edecek güce sahiptir. Ok yaydan çıkalı çok oldu. Taviz yok, geri adım yok, mücadeleden dönüş yoktur. Müzakere yolları kapalıdır. Milletçe kazanacağız, yarının güçlü Türkiye’sini inşa edeceğiz.

TRUMP ERGEN EDASIYLA MEYDAN OKUDU

7 Nisan 2018 tarihinde Suriye’nin Duma bölgesindeki kimyasal saldırı küresel sistemi germiştir. İnsanlık vicdanı haklı olarak tepki göstermiştir. ABD ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke bu saldırının Esed tarafından yapıldığını söylerken,Rusya tam tersini yaparak çalıyı dolanmayı tercih etmiştir. Suriye’de masumlar hayatını kaybederken Duma’daki saldırı küresel güçlere alet edilmiştir. ABD Başkanı yeni yetme ergen edasıyla Twitter’dan Rusya’ya meydan okudu. ABD, Fransa ve İngiltere gibi ülkeler savaş gemilerini Doğu Akdeniz’e gönderdi.Gelişmeler savaş senaryolarını gündeme getirirken ekonomik tetikçileri boş durmamıştır. Döviz fiyatları fren tutmayarak artış göstermiştir. ABD, Fransa, İngiltere Esad’ı kimyasal silah üretme kabiliyetinin olduğu bazı bölgeleri vurmuştur. İran bu duruma tepki göstermiştir. Muhtemeldir ki ABD yönetimi müdahale öncesi Rusya’yı bilgilendirmiştir.

ZALİM ESAD HALA KOLTUĞUNDADIR

Suriye’de yaşanan iç savaş 7 ylı aşkın süredir devam etmektedir. Zalim Esad hala koltuğundadır. Üstelik kimyasal ve konvansiyonel silahlara hala sahiptir. Esad cezalandırılmalıdır ama bu uluslararası toplumun tam bir ittifakıyla sağlanmalıdır. Seçimler yoluyla Esad tasfiye edilmeli cinayetlerin bedeli ödetilmelidir. Yüz binlerce insan savaş yüzünden hayatını kaybetmiştir.

ABD, FRANSA VE İNGİLTERE’NİN AKLI O ZAMAN NEREDEYDİ

;Kimyasal silahlardan çok ölüme sebep olan gelişmeler yaşanırken ABD, Fransa ve İlngiltere’nin aklı neredeydi? BM ne yapıyordu? Tutarsızlık diz boyu. Asıl niyetlerin başka olduğuna dair kanıtlar ortadadır. Üç ülkenin füze saldırısı bize göre insanlık vicdanına tercüman olamaz. Suriye’nin siyasi geleceğine toprak bütünlüğü içinde sadece Suriyeliler karar vermelidir. Fransa Cumhurbaşkanının Türkiye ile ilgili sözleri ganimet avcılığıdır ve hükümsüzdür. Membiç konusunda ayak direten ve yeni şartlar oluşturmaya çalışan ABD yeni oyunlar peşindedir. Aynı ülkeler Duma’daki kimyasal saldırılarından önce PYD kontrolündeki bölgelere asker göndermeye başlamıştı. Fransa sarayda ağırladığı PYD’li teröristlere destek sözü vermişti. ABD Dışişleri Bakanı’nın Zeytin Dalı ile ilgili açıklamaları marazi ve manidardır.

ÇİZGİMİZ BELLİDİR DURUŞŞUMUZ NETTİR

Bizde pireye kızıp yorgan yakan anlayış yoktur diyen Bahçeli, “Bizde inanç, iman, adanmışlık,adamlık vardır. Gelecek nesillere emanet edeceğimiz kutlu üllkülerimiz vardır. Çizgimiz bellidir, yönümüz açık, duruşumuz nettir. Biz siyaseti milletimizin çıkarları için yaparız. Yeri gelirse eleştirileri muhataplarına söyleriz. Kimseden korkmayız. Milletin rotasından sapmayız, neysek oyuz. CHP gibi olamayız, çürük ipten tutamayız. Terörün siyasi şubesine hoş bakamayız. Katranı kaynatmakla olmaz şeker, insanın cinsi neyse ona çeker. Bizim kalbimiz Türk’lük için çarpar. Varsın CHP’li yöneticiler Edirne cezaevinin etrafında dolansın, Pensilvanya’ya el sallasın. Zeytin Dalı’na karşı güç birliği yaptılar, FETO’ya umut bağlamışlardı. HDP, CHP, İP mutabakatı vardır. Tencere yuvarlana yuvarlana, patırtı kütürtü ile kapağını bulmuştur.

Demokrasi dışı arayışların normal görülmesi imkansızdır. 28 Şubat’ta yaşanan post modern müdahale denilen darbenin zanlılarının hapse mahkum edilmesi önemlidir. 28 Şubat ile ilgili karar 18 Nisan 2018’de açıklanmıştır. Mahkeme müebbbet hapis verdiği zanlılara yaş göz önünde bulundurunca tutukluluk kararının sürdürülmesinin üstünde durmamıştır. Demokrasi elbette milletle anlamlıdır. Milletsiz demokrasi fostur. Türk Milleti kendi geleceğine kendi yön verecek akla haizdir.

Etiketler :