Bağdat'tan Barzani'ye 3 gün süre: Havaalanlarını teslim edin

Bağdat'tan Barzani'ye 3 gün süre: Havaalanlarını teslim edin
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) çift yönlü tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını bildirdi.Irak Başbakanı...

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) çift yönlü tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını bildirdi.

Irak Başbakanı el-İbadi Bakanlar kurulu toplantısı ardından bir açıklama yaptı. Erbil ve Süleymaniye Havaalanarını üç gün içerisinde Irak Hükumetine devretmelerini istedi. El İbadi, " Üç gün süre içerisinde tüm seferler iptal edildi." dedi.

Bu açıklamaya göre, havaalanları Bağdat yönetimine teslim edilmezse seferler iptali uzaması söz konusu ve acil seferler olsa bile Bağdat'ın izni olmadan sefer gerçekleşemeyecek. Ayrıca Bağdat yönetimine teslim edilmeyen sınır kapıları da gayri resmi sayılacak. El İBadi isim vermezken, bu sınır kapıları arasında Türkiye ile olan Habur sınır kapısının olup, olmadığı bilinmiyor.

Irak merkezi Hükumeti bundan böyle anayasal gücünü kullanmaya başlayacak.

"Referandumu tanımıyoruz o yüzden müzakerelerde yapılmayacak" diye konuşan Irak Başbakanı, "Kürt siyasi liderleri büyük ve stratejik hata yaptı" diye konuştu.

Özdemir Hürmüzlü / Kerkük

Etiketler :