BAE Dışişleri'nden küstah çağrı: Türkiye'ye karşı birleşin...

BAE Dışişleri'nden küstah çağrı: Türkiye'ye karşı birleşin...
Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Araplara İran ve Türkiye'nin liderlik edemeyeceğini söyledi. Gargaş ''Tahran ile Ankara'nın bölgedeki hırslarıyla mücadele etmek için Arap alemi birleşmeli''...

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Araplara İran ve Türkiye'nin liderlik edemeyeceğini söyledi. Gargaş ''Tahran ile Ankara'nın bölgedeki hırslarıyla mücadele etmek için Arap alemi birleşmeli'' dedi.

TWITTER'DAN MESAJ YAYIMLADI...

Türkiye ile Suudi Arabistan'ın başmüttefiki Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki kriz her geçen gün büyüyor. BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in 'Medine Müdafaası kahramanı' olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak nitelemesiyle tırmanan krize Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Gargaş'ın, Araplara yaptığı Türkiye'ye karşı birleşme çağrısı eklendi. Gargaş, Twitter'da, Türkiye ve İran'a karşı Arap aleminin Suudi-Mısır liderliğinde birleşmesine dair mesajlar paylaştı.

"MEZHEPSEL, PARTİZAN YAKLAŞIMA" KARŞI ÇIKIP…

"Arap dünyası bir çıkmaza girdi ve çözüm, bizi kuşatan bölgesel hırslara karşı işbirliği yapmakta yatıyor. Mezhepsel ve partizan yaklaşımı kabul edilebilir bir alternatif değil'' diyen BAE'li bakan, ardından ''Arap dünyası Tahran ve Ankara tarafından yönetilmeyecek'' diyen Gardaş, ''Bölgedeki jeostratejik yarış, Kahire ve Riyad merkezli güçlendirilmiş bir Arap birliğini gerekli kılıyor" çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan'da bir televizyon kanalında canlı yayınlanan tartışma programında, bir siyasi analist, Osmanlı'yı ve Fahreddin Paşa'yı "terörist" olarak nitelendirmişti.

Etiketler :