Badem rengi nasıl bir renktir? İşte FETÖ'cülere giydirilecek tulumun rengi

Badem rengi nasıl bir renktir? İşte FETÖ'cülere giydirilecek tulumun rengi
FETÖ’den yargılananlara yönelik geçilmek istenen tek tip kıyafet uygulamasının ayrıntıları belli olmaya başladı. Herkes rengini merak ediyordu. İşte o renk!..Türkiye’nin iklim şartlarına daha uygun olacağından duruşma...

FETÖ’den yargılananlara yönelik geçilmek istenen tek tip kıyafet uygulamasının ayrıntıları belli olmaya başladı. Herkes rengini merak ediyordu. İşte o renk!..

Türkiye’nin iklim şartlarına daha uygun olacağından duruşma elbiselerinin alpaka kumaştan üretilmesi gündeme gelirken en çok merak edilen ise rengi oldu.

Renge ilişkin yapılan açıklamada "Badem Kurusu" renginde karar kılındığı öğrenildi. Bu bilginin yayılmasının ardında, Google'da "Badem Kurusu" rengi en çok arananlar listesine girdi.

Ancak kullanıcıların karşısına bir farklı tonlar çıktığı gibi, doğrudan "Badem Kurusu" adında bir renk bulunmuyor.

Dijital ışık kullanarak renk yaratmasını sağlayan bir renk modelidir olan RGB, yani dijital üç temel rengin (kırmızı, yeşil,mavi) değişik yoğunluklarda kullanılarak renk gamından istenilen rengin elde edilmesine dayanır. Bu RGB kodlarına verilen isimler arasında Türkçe veya İngilizce "Badem" veya "Badem kurusu" yok ancak "Ağarmış Badem" rengi bulunmaktadır.

Bu rengin RGB değeri R = 255, G=235 ve B=205 değerindedir ve ortaya renk şu şekildedir:

Badem olarak bilenen "Badem Kurusu" çerezi ise genelde şu tonda oluyor

RGB kodlarında sadece "Ağarmış Badem" adında renk tonu bulunsa da boyacılık sektöründe başka isimler de verildiği görülmektedir. Ancak RGB kodları baz alınırsa FETÖ sanıklarına yukarıda vermiş olduğumuz tonda mahkum tulumu giydirileceği varsayılıyor.