Aziz Yıldırım için hapis istemi

Aziz Yıldırım için hapis istemi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz sezon oynanan Fenerbahçe-Yakın Doğu Üniversitesi maçında Aziz Yıldırım ile Işık Eyigüngör'ün karşılıklı darp ve hakaret soruşturması tamamlandı. Savcılık, Aziz Yıldırım için hapis cezası istedi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için hapis cezası isteminde bulunuldu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör arasında geçtiğimiz sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Milliyet’ten Musa Kesler’in haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen karşılıklı darp ve hakaret soruşturması tamamlandı. Savcılık hazırladığı iddianamede Aziz Yıldırım’ın ‘kasten yaralamak’ suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapsini istedi.

Savcılık ayrıca Yıldırım’ın 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un 18/1 maddesince seyirden yasaklanmasını da talep etti. İddianamede Işık Eyingüngör’ün de ‘kasten yaralamaya teşebbüs’ suçundan cezalandırılması istendi. İddianame mahkemeye gönderildi. Aziz Yıldırım ve Işık Eyigüngör uzlaşmayı kabul etmemişti. Eğer yargılama sonunda mahkeme, iddianamede talep edilen şekilde ceza verirse Aziz Yıldırım aldığı cezanın infazından itibaren bir yıl boyunca maçları ve antrenmanları izleyemeyecek.

OLAY NASIL VUKU BULMUŞTU?

Fenerbahçe ve Yakın Doğu Üniversitesi arasında 7 Mayıs'ta oynanan Kadınlar Basketbol Ligi Play - Off Final Serisi ilk maçı öncesi, bilet konusu nedeniyle gerginlik yaşanmış ve iki kulübün de birbirlerine karşı yaptığı yazılı açıklamalarla tansiyon yükselmişti. Fenerbahçe’nin eski yöneticisi olan ve şu anda Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Takımı Başkanı olan Işık Eyigüngör, Aziz Yıldırım’ın salona gelmesiyle birlikte kendisini karşılamak için yanına gitti ancak hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaşmıştı. Yıldırım, kendisinin döneminde yöneticilik yapan Eyigüngör’e aniden tokat atmıştı. Bu hareketin ardından olay kısa süre içerisinde kavgaya dönüşürken, spor şubeye bağlı polisler araya girdi ve olayları yatıştırdı. Caferağa Spor Salonu’nda yaşanan olay nedeniyle karşılaşma da 15 dakika geç başlamıştı.

Bu olay üzerine Eyigüngör Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Daha sonra Kadıköy Rıhtım Karakolu'na giden Işık Eyigüngör, Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin Aziz Yıldırım hakkında “kasten yaralama” suçundan soruşturma başlatmıştı. Savcılıkta ifade veren Yıldırım da Eyigüngör'ün kendisine vurmaya çalıştığını belirterek şikayetçi olmuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı her iki ismin de birbirinden şikayetçi olduğu olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Cumhuriyet Savcısı Z. Tecelli Akbulut iddianamesinde, Aziz Yıldırım'ın Işık Eyigüngör'e tokat attığı, Eyigünör'ün de Yıldırım'a vurmaya çalıştığı ancak araya girenlerin engel olduğunu belirtti. İddianamede yaşanan olayın görüntülerce sabit olduğu ve tarafların uzlaşmayı kabul etmediği kaydedildi.

Etiketler :