Ayvalık'ta garip dönüşüm: Hastane olarak yapıldı, Okul olacak dendi, Cezaevi oluyor!

Ayvalık'ta garip dönüşüm: Hastane olarak yapıldı, Okul olacak dendi, Cezaevi oluyor!
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde Hastane olarak inşa edilen, daha sonra okul olması için protokol imzalanan bina cezaevi oluyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde Hastane olarak inşa edilen, daha sonra okul olması için protokol imzalanan bina cezaevi oluyor!

Ayvalık'a bağlı beldeye Hastane kazandırılması amacıyla halktan toplanan bağışlarla inşaatı tamamlanan ve daha sonra eğitim hizmet alanı olarak protokolü imzalanan Altınova Alaaddin Süberoğlu Devlet Hastanesi binasının, Ayvalıklıların okul ısrarına rağmen cezaevi olarak değerlendirilecek olması Ayvalıklıların tepkisine yol açtı.

Ayvalık Hürses gazetesinden Oya Uğral, konuyu gündeme getirerek, 1995 yılında dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Süberoğlu’nun öncülüğünde açılan kampanyayla Altınova’ya hastane kurulması için halkın katkılarıyla inşaatı tamamlanan 6400 metrekarelik kapalı alandaki binanın cezaevine dönüştürüleceği iddiasını yazdı. Yerleşim yerinin ortasında bulunan yapıda cezaevi oluşturulmasının mantık dışı olduğu belirtilirken, güvenlik açısından da rahatsızlık yaratacağı ifade edildi.

BELEDİYE BAŞKANI: "KESİNLİKLE KARŞIYIZ"

Oya Uğral'ın bildirdiğine göre, Belediye Meclisinin ağustos ayı oturumunda konuyu gündeme taşıyan CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Altınova hastane binasının eğitim kurumu olarak değerlendirilmesi için Ayvalık ve Büyükşehir belediye meclislerinin oy birliği kararına rağmen binanın Adalet Bakanlığınca kadın cezaevi şeklinde kullanılacağı iddiası var. Biz halk tarafından seçilmiş irade olarak, geçmişte Altınova halkının topladığı paralarla yapılan bina ile ilgili hassasiyetimizi ve okul ısrarımızı sürdürüyoruz. Aksi girişimlere kesinlikle karşıyız." diye konuştu.

DERNEK BAŞKANI: "DEVLETİMİZE GÜVENEREK HİBE ETTİK"

Eski Altınova Belediye Başkanı ve Hastane Derneği Başkanı Alaaddin Süberoğlu ise, "Bizler, Altınova halkının bağışlarıyla yapılan bu binayı devletimizin otoritesine güvenerek, yataklı tedavi hizmeti verilmesi için Sağlık Bakanlığı’na hibe ettik. Okul yapılması önerisiyle yeni bir dernek kararı alarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güvenimiz hala devam ediyor. Binanın cezaevine dönüştürülmek istenmesini de asla kabul etmiyoruz. Buna rağmen istiyorlarsa yapsınlar" dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ: "ENERJİ LİSESİ KURULMASI DÜŞÜNÜLÜYORDU"

HalkTV.com.tr olarak kendisine telefonla ulaştığımız Ayvalık Belediyesi Meclisinin Bağımsız üyesi Halil Gür de, yerleşim yerinin ortasında cezaevinin kabul edilemiyeceğini, okul olarak kullanmanın doğru olacağını vurguladı. Gür, cezaevi alanına dönüştürülmek istenen 6400 metrekarelik alanın, bir bölümü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bina, o dönem derneğin "Alaaddin Süberoğlu" isminin hastaneye verilmesi şartıyla Sağlık Bakanlığına alanın tamamını hibe etti. Binanın gerek koşulları tam sağlayamaması, gerek doktor eksikliği gibi çeşitli bahanelerle bir türlü hastane olarak açılamadı. Alanda iki tane bina var, bahsi geçen binanın alanı daha sonra iki parsele ayrıldı. Küçük yapının bulunduğu alan Sağlık bakanlığına kalacak şekilde, 6400 metrekarelik ve hastane olarak yapılan binanın bulunduğu alanla ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla protokol imzalanarak okul olması için adım atıldı. Hatta, Enerji Lisesi kurulması gündeme geldi, günümüzde güneş ve rüzgar enerjilerinin önemi artıyor, bu çok güzel bir proje olarak öne çıkıyordu. Fakat buna da Sağlık Bakanlığı, -bakanlığa ait arazinin bu şekilde alınamaz, alınacaksa aynı ölçüde başka bir alanın bakanlığa tahsis edilmesi gerekir- itirazında bulunarak, bu tahsise karşı çıktı. Şu an halen Sağlık Bakanlığına ait olan alanda Aile Sağlık Merkezi bulunuyor. Şimdi bir anda cezaevi projesi gündeme getirildi. Bu doğru bir proje değil. Yerleşim yerinin ortasında böyle cezaevi olmaz. Sonuç olarak burada karar yetkisi Ayvalık Belediye Meclisindedir, ancak Ankara'dan Adalet Bakanlığının doğrudan müdahale etme durumu olabilir. Emekli bir öğretmen olarak buranın eğitim alanı olarak kullanılmasından yanayım." dedi.

AKP'Lİ İLÇE BAŞKANI: "CEZAEVİ EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK"

Altınova’daki eski hastane binasının cezaevi olarak değil, tutuklulara yönelik eğitim ve sosyal amaçlı kullanılacağını söyleyen kamuda hiç bir görevi ve sorumluluğu bulunmayan AKP İlçe Başkanı Hakan Kayaalp,"Yıllardır atıl duran bu bina Adalet Bakanlığı’nın projesi ile Altınova ekonomisine katkı sunacak. 200’ün üzerinde gencimiz iş sahibi olacak. Kalan mahkumlar da üretime dönük çalışmalar yürütecek" diye konuştu.

Etiketler :