Ayşen Gruda: Kemal Sunal bize gülmeyi öğretti

Ayşen Gruda: Kemal Sunal bize gülmeyi öğretti
Halk TV Ana Haber Bülteni'ne telefonla bağlanan Ayşen Gruda, AKP'li "gazeteci" Cemile Bayraktar'ın Kemal Sunal hakkında söylediklerini değerlendirdi.

Ayşen Gruda, gülmenin ve güldürmenin önemine dikkat çekerken, "Kemal Sunal bu hanıma ne yapmış? Sevmeyebilir ama bu ölmüş bir insan. Ölmüş bir insanın arkasından konuşulmaz. Kemal Sunal Türkiye'nin bir büyük değeridir. Kemal Sunal bu hanım gülmüyorsa, bizi güldürüyordur. Gülmeyi öğretti bize. Biz komedyeniz, gülmek çok güzel bir şey. Şöyle ki, bugün artık gülmeyle tedaviler. Bugün artık insanların gülmeye ihtiyacı var. Gülmek öyle terelleli bir şey değil. Bilmem kaç kasınız çalışıyor, beyniniz çalışıyor, düşünmeniz sağlanıyor. Bu bilimsel bir konu. Ben gazetecilerin, böyle şeyleri yazarken biraz araştırma yaptığını düşünürüm hep..." ifadelerini kullandı.

Gruda, "Bu değerlere el atmak, onları linç etmek mi moda oldu ben anlamıyorum... Bunca insan seviyor onu, ne demek ya bizim beynimize bilmem ne yaptı diye? Ne yapmış Kemal, aptal mı etmiş onları?" sözleriyle de son zamanlarda topluma mâlolmuş kişilerin linç edilmesine tepki gösterdi.

İşte Ayşen Gruda'nın telefon bağlantısında söyledikleri:

"Kemal Sunal, bu piyasaya gelmiş en disiplinli, en aklı başında, en çalışkan, en iyi dost, en iyi arkadaş... Ne demek bunlar ya? Ne cüret ölmüş gitmiş adamın arkasından konuşmak. Kemal Sunal çalmadı çırpmadı, sadece görevini yaptı. Dünyada tanıdığım en iyi baba, en iyi eş, en iyi arkadaş, en iyi insan."

'AĞZI OLAN KONUŞUYOR'

"Bir daha Kemal Sunal, yok Adile Naşit, şimdi herhalde Münir Bey'e gelecek sıra, sonra yavaş yavaş hangimize gelecek bilmiyorum... Biz kötü insanlar değiliz. Biz işini iyi yapmaya çalışan, halka hizmet etmeye çabalayan insanlarız. Sonra Kemal Sunal kamerayı alayım da gidip 'Davaro'yu çekeyim demiyor. Orada proje aşamasından itibaren, büyük ve sancılı bir devir başlıyor. Orada birçok yazar, özellikle Ertem Eğilmez bu işin dahisi, komedinin dahisi Ertem Eğilmez var. Koca bir set çalışıyor, bir yığın insan emek veriyor. O filmler öyle kolay çekilmiyor, öyle kolay olmuyor. Zannedildiği gibi laylaylom değil bu işler. Her sanatın içinde bir bilim dalı vardır. Bilmeden ağzı olan konuşuyor. Ben gazete yazısı yazıyor muyum? Çünkü bilmiyorum. Birilerine sorsaydı keşke..."

'KİM NE DERSE DESİN VAZGEÇMEZ SEYİRCİ BİZDEN'

"Ne yaparlarsa yapsınlar Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Ayşen Gruda, Şener Şen, Halit Akçatepe, Tarık Akan, bunlar halkın gönlünde taht kurmuş insanlardır. Kim ne derse desin, vazgeçmezler onlar. Vazgeçmez seyirci bizden. Ben geçen gün ekşisözlük'teydim. Vallahi benim repliklerimi halk daha iyi biliyor."

"O hanımefendinin toplumdan bir özür dilemesi gerekiyor."

"Ben ona istiyorsa Çöpçüler Kralı veya Çiçek Abbas'ı izletip orada halka verilen çok güzel mesajlar var, lütfen izlesin. Ondan sonra konuşabilir."

'GÜLMEKTEN KORKMAYIN'

"Gülmekten korkmayın, gülerken insan mutlu oluyor, gülün... Asık suratlı duruyoruz halbuki mizahı çok iyi bilen bir milletiz."

Etiketler :