Ayrılıkçı Ruslar, 5 Ukrayna askerini öldürdü, bölgede gerilim tırmanıyor

Ayrılıkçı Ruslar, 5 Ukrayna askerini öldürdü, bölgede gerilim tırmanıyor
Terörle mücadele operasyonunun devam ettiği Ukrayna’nın doğu bölgelerinde 4 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı milisler ve Ukraynalı askerler arasında çatışmaların devam ettiği Donetsk bölgesindeki Krasnogorovka yerleşim yeri yakınında, Ukraynalı askerlerin mevzileri ve şehrin çevresini şiddetli ateş altına aldığı bildirildi.

Saldırı sonucunda 4 Ukraynalı asker hayatını kaybederken 2 askerin yaralandığı açıklandı. Bunun dışında Krasnogorovka şehrinin meskun mahalleleri zarara uğradı.

Kiev’de konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın Terörle Mücadele Operasyonundan Sorumlu Sözcüsü Andrey Lysenko, ayrıca Donetsk ilinde terörle mücadele operasyonunun sürdürülürken, ayrılıkçı milislerin saldırısı sonucunda bir Ukraynalı askerin daha hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

QHA muhabirinin saldırıların "teröristler" tarafından mı yoksa sosyal ağlarda gönüllülerin söylediği gibi Rus askerlerin saldırısı neticesinde mi gerçekleştirildiği ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Lysenko, "şu anda teröristlerin olası hücum girişimi ile ilgili bilgin denetleniyor" diye yanıtladıi.

Andrey Lysenko, “Askerlerimizin hayatını kaybettiği ve birkaç askerin yaralandığı ile ilgili bilgileri doğruluyoruz. Teröristlerin saldırı girişiminde bulunduğuna dair bilgiler var. Saldırganlar Ukraynalı askerlerin yoğun ateşiyle durdurularak saldırı girişimi engellendi” dedi.

19 Temmuz tarihinde 3 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiği ve 3 askerin de yaralandığı mayın patlaması olayına da değinen Lysenko, olayın havada patlayan ve şiddetli şok dalgası olan güçlü OZM-323 mayının patlaması sonucu meydana geldiğini ifade etti.

Kaynak: Qırım Haber Ajansı (QHA)

Etiketler :