Aykut Kocaman, Fenerbahçe ile sözleşmeyi resmen imzaladı

Aykut Kocaman, Fenerbahçe ile sözleşmeyi resmen imzaladı
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman, imza töreninde basın mensuplarının sorularının yanıtladı.

Sarı lacivertlilerde Aykut Kocaman dönemi yeniden resmen başladı. Fenebahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadında düzenlenen imza töreninde Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman açıklamalarda bulundu.

Söze başlayan Yıldırım, Aykut Kocaman'ın imza törenini istemediğini ancak kendisinin istediğini ifaderek, şöyle konuştu:

"Değişmeyen tek şey, değişimdir. İnsan hayatı boyunca hatalar da doğrular da yapabilir. Aykut Hoca ile tanışıklığımız 1990'lara dayanır. Aykut Hoca'yı 4 sene önce tanımadık, geçmişimiz 27 seneye dayanıyor. Hayatta her şey değişim üzerine kurulmuştur. Umuyorum Aykut koca bizden sonra da çalışmaya devam eder. Aykut Kocaman'ın üzerinde etiketi kimse silemez. Aykut Fenerbahçe Kongre Üyesi'dir. Dar ağacında olsam bile son sözüm Fenerbahçe dedim ben yargıda. Bu birliktelik ömür boyu sürecek. Herkes Aykut Kocaman'ın isminde birleşti. Sen de kabul ettin Aykut, Allah yolunu açık etsin."

Konuşmasının ardından Aykut Kocaman'a bir kez daha teşekkür eden Yıldırım, sözü tecrübeli hocaya bıraktı.

Yeniden Fenerbahçe'de olmanın gurur verdiğini söyleyen Aykut Kocaman, 'Tekrar Fenerbahçe'de olmak benim için gurur verici. Bizler için hiçbir yer değil, burasıdır zirve. O yüzden tekrar burada olmak gurur verici. Bu yüzden teşekkür ediyorum. Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçe. Bizim de temel amacımız futbol takımını en iyi yerlere getirmek. Gücümüzün farkına varıp, silkelenip hedefe koşmalıyız. 4 yıldır şampiyonluktan uzağız. Başarıp sonra üstüne koymak istiyoruz' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de yarım kalan işlerimi bitirmek için geldim 'yarım kalan işler' nelerdir diye sorulan Aykut Kocaman şu şekilde konuştu: 'Az önce söylediklerimde vurgulamak istedim. Bir takım nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kalmıştım. Şimdi kaldığım yerden devam edeceğim.

KOCAMAN'DAN GOLCÜ MÜJDESİ

Transfer hakkında da açıklamalarda bulunun Kocaman, 'Büyük takımı büyük şey yapan tabii ki transferdir. 3 oyuncu aldık, en az 1-2 oyuncuyla daha temas var. Merkez forvet istiyoruz. Kaleci arayışımız da var. Volkan'la yarışacak bir kaleci istiyoruz'

"ÇABA VE GAYRET OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Takımdan kimlerin gideceği hakkında ise Kocaman, 'Kamp sonrası kimlere veda edeceğimiz belli olacak. Uyku dışındaki her an, Fenerbahçe için neler yaparız diye uğraşıyoruz. Baskı çok yüksek ama olumlusu performansı arttırır. Çaba ve gayret bizim olmazsa olmazımız. Ben hep ne oluyor? ve neler yapabiliriz? sorularını soruyorum. Ama bu değişim 1 günde olacak değil. Benim yapacaklarım bunlar.Avrupa'da yukarılara gitmek benim bahsettiğim yarım kalan işim' şeklinde konuştu.

Kendisi hakkında özgüvenli duruyorsunuz bunun neden nedir diye sorulduğunda tecrübeli teknik adam, '4 yıl geçti. Aynı yerde durmuyoruz. Bir 4 yıl sonra daha yine bu olduğumuzdan da farklı yerde olacağız' dedi.

"BENİM İÇİN ZİRVE BURASI"

Fenerbahçe'de en çok neyi özlediği sorulunca Aykut Kocaman şunları söyledi: 'Fenerbahçe'de hiçbir şey birbirinden ayrılmaz. Benim için zirve burası. Ne Real Madrid, ne Barcelona. Özlediğim yer de burası.

DIRAR KARARSIZLIĞI

Sezon içinde nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğiz diye yöneltilen soruyu Kocaman, Bu oyun defansif ve ofansif olarak ayıramazsınız. Büyük takımsanız, saha içindeki dönüşümleri iyi ayarlamak zorundasınız. Fiziksel kalite olmadan bu oyun oynanmaz. Önce kendi kapasitelerini artıracağız. Sonra zihinsel kalite katacağız. Bazı oyuncular nerede olduklarının farkında değil. Bunu onlara anlatacağız ama sopayla değil. Fenerbahçe'nin kadrosu Türkiye'de en iyi bireysel yeteneğe sahip oyuncularına sahip ancak yardımlaşma yok. Birkaç tane daha çok yönlü oyuncuya ihtiyacımız var. Valbuena ve Mehmet Ekici'nin pozisyonları belli. Dirar'ı bekte mi yoksa açıkta mı kullanacağımıza karar vereceğiz' diye yanıtladı.

Lens ve Sow hakkında gelen sorulara Kocaman, 'Lens ya da Sow şu an bizim oyuncumuz değil. O yüzden onlar hakkında konuşmam doğru olmaz' dedi.

Etiketler :