‘Ayasofya’da bale pozuna’ inceleme başlatıldı

‘Ayasofya’da bale pozuna’ inceleme başlatıldı
İş kadını Leyla Alaton’un sosyal medyada Ayasofya Müzesi’nde bale pozu paylaşmasının ardından konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Alaton, bir grupla birlikte geçen gece Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti.

Burada bale figürleri sergileyen bir kişinin fotoğraflarını Instagram hesabından paylaşan Alaton, "Müzede bir gece. 150 kişilik bir grup halinde @saffetemretonguc ile Ayasofya'yı geceleyin dolaşmak bir ayrıcalık. İyi ki bu kadar özel bir şehirde yaşıyoruz dediğim gecelerden birini dostlarla paylaşmaca" diye yazdı.

View this post on Instagram

#ayasofya Estetik olduğunu düşündüğüm bir fotoğraf paylaştım. Hiçbir değere tehdit olabileceğini düşünemedim. Çok ama çok üzgünüm. Gerçekten, incinmiş olanlardan ÖZÜR dilerim. Kimseyi incitmek gibi bir kastım asla olamaz. Dans gösterisi mevzuu bahis değildir. Hatıra niyetine, safça çektirilmiş bir genç kızımızın fotoğrafından ibarettir.

A post shared by Leyla Alaton (@leylaalaton) on

Alaton, daha sonra gönderiyi silip, ortada bir dans gösterisi olmadığını belirtti.

Fotoğrafın ardından özellikle bazı yayın organları ve sosyal medya hesapları olayla ilgili hedef gösteren yayınlar yaptı.

Ayasofya Müzesi ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada şöyle dendi: "İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde turizm firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel açılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan ‘spagat' figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımış ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır"

Etiketler :