Şimdi de bu çıktı! Avrupa Birliği, Türkiye'yi vergide kara listeye mi alıyor?

Şimdi de bu çıktı! Avrupa Birliği, Türkiye'yi vergide kara listeye mi alıyor?
Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki gergin ilişkiler sürerken, AB'nin Ankara'yı kara listeye alacağı iddia edildi. Haberin ve iddianın sahibi uluslararası piyasaları ve ekonomik gelişmeleri takip eden önemli yayın organlarından...

Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki gergin ilişkiler sürerken, AB'nin Ankara'yı kara listeye alacağı iddia edildi. Haberin ve iddianın sahibi uluslararası piyasaları ve ekonomik gelişmeleri takip eden önemli yayın organlarından Bloomberg'e ait. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, uluslararası Reuters ajansına verdiği demeçle bu iddiayı yalanladı.

ÖNÜMÜZDEKİ AYA KADAR SÜRE VERİLDİ

Bloomberg'in haberine göre, Avrupa Birliği, kara listedeki "vergi cennetleri" arasına Türkiye'yi de eklemek için çalışma başlattı.  Avrupa Birliği'nin önümüzdeki aya kadar, Türkiye'yi kara listeye alacağı iddia edildi. Konuyla ilgili hazırlanan raporda Türkiye, vergi rejiminde şeffaf olmamakla suçlanıyor. Türkiye'nin kara listeye eklenmesi halinde, finansal itibarının olumsuz etkilenmesi ve AB şirketlerinin yatırımlarını geri çekmesi gibi sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor.

AĞBAL: TÜRKİYE İÇİN SORUN YOK

İddialarla ilgili Reuters ajansına konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vergi alanlarının kara listesine dahil edilmesinin Türkiye için bir sorunun söz konusu değil" dediolmadığını belirtti.

"Türkiye, uluslararası vergi anlaşmalarına tamamen uymakta ve desteklemektedir. Geçtiğimiz hafta, AB'ye bir mektup yazdık ve ikincil düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını ve yakında tamamlanacağı açıkladılar" dedi.

Etiketler :