Avrupa Birliği 2019 bütçesini kabul etti, ödemeler ve katkı payları yükseldi

Avrupa Birliği 2019 bütçesini kabul etti, ödemeler ve katkı payları yükseldi
AB büyükelçileri, Konsey’in Avrupa Parlamentosu ile müzakereler öncesinde 2019 AB bütçe tasarısı konusundaki tutumunu kabul etti.

Konsey, katkı paylarında 164,1 milyar avro ve gelecek yıl bütçesine ilişkin 148,2 milyar avroluk ödemeyi ön görüyor. 2018 yılına kıyasla katkı paylarında yüzde 2.09'luk, ödemelerde ise yüzde 2.34'lük bir yükseliş var. Avusturya Maliye Bakanı Hartwig Löger, Konsey adına açıklamayı şu sözlerle yaptı:

"Konsey, yıllık bütçe görüşmeleri süresince dengeli bir yaklaşım izlemeye devam etmiştir. Finansal kaynaklarımızın ekonomik büyüme, göç ve güvenlik gibi güncel önceliklerimize ve en iyi performans sağlayan programlara odaklandığından emin olacağız. Komisyon tarafından önerilen bazı rakamlar, analizlerimiz doğrultusunda gözden geçirilmiştir. Üye devletler, hesapta olmayan ihtiyaçların karşılanabilmesi için bütçede yeterli pay bulunmasını sağlamışlardır. Konsey tarafından sağlanan bu güçlü desteğin, başkanlığa Avrupa Parlamentosu ile müzakerelerinde sağlam bir temel sağlamasından dolayı çok memnunum."

DHA

Etiketler :