AVM'ye yargı izin vermemişti... İstanbul metrosuna cami yapma kararı!

AVM'ye yargı izin vermemişti... İstanbul metrosuna cami yapma kararı!
İstanbul metrosu için çarpıcı bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi'nin Mecidiyeköy metro durağına cami yapacağı öne sürüldü.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin(İBB), Mecidiyeköy Fulya’da inşaatı devam eden...

İstanbul metrosu için çarpıcı bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi'nin Mecidiyeköy metro durağına cami yapacağı öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin(İBB), Mecidiyeköy Fulya’da inşaatı devam eden metro istasyonu üzerine yapacağı AVM ve rezidans projesi yargı tarafından iptal edilmesinin ardından aynı yere cami yapacağı iddia edildi.

ŞİŞLİ MECİDİYEKÖY CAMİ PROJESİ

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB şirketlerinden İstanbul İmar İnşaat AŞ mülkiyetindeki 7 bin 228 metrekarelik alan için hazırlanan plan açıklama raporunda buraya İBB tarafından “Şişli Mecidiyeköy Cami Projesi” yapılmak istendiği belirtilerek gereken plan değişikliğinin yapılması talep edildi. CHP'nin “hayır” oyu verdiği plan değişikliği ile metro istasyonu ve transfer merkezi alanı, “İbadet Alanı”na alındı. Plana göre transfer merkezi ve metro istasyonu zemin altında düzenlenecek. Bu alanda metro istasyonu ile bağlantılı ticari üniteler yer alacak.