Atatürk’ün eserini yıkıp kiraya çıktılar

Atatürk’ün eserini yıkıp kiraya çıktılar
Ankara Ulus’taki tarihi binası yıkılan İller Bankası, Çukurambar’da bir gökdelen kiraladı. Sayıştay, bankayı “Bir an önce kendi binanı yaptır” diye uyardı...

Atatürk dönemi yapılarından olan ve Cumhuriyet'in önemli mimari eserlerinden biri olan Ulus'taki tarihi binası yıkılan İller Bankası, kiraya mahkum oldu.

İller Bankası'nın, 1937 yılında inşa edilen Ulus'taki tarihi binası, yeni yapılan caminin alanına girmesi nedeniyle yıkıldı. Banka da Çukurambar'daki kiralık binaya taşındı. Sayıştay ise “Bir an önce bina yapılarak, İller Bankası kiradan kurtulmalı” uyarısında bulundu. Sayıştay, “Genel Müdürlük'ün Ankara ilindeki tüm hizmet birimlerinin bir arada toplanmasını sağlayacak büyüklükte bir Genel Müdürlük hizmet binasının bir an önce yapılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir” dedi.

İLLER BANKASI PLAZADA

1937'de inşa edilen İller Bankası binası yıkıldı. İller Bankası da Çukurambar'daki yüksek katlı bu binaya taşındı.

Bankanın Çukurambar, Dışkapı, Kızılay ve Macunköy olmak üzere toplam 4 yerde hizmet binası bulunuyor. Bunlardan 3'ü kuruma ait. Yeni Genel Müdürlük hizmet binasının yapımı için Yönetim Kurulu, 28 Aralık 2017'de karar aldı. Bankanın kendi binası yapılıncaya kadar da Çukurambar'daki bina 3 yıl süreyle kiralandı.

Etiketler :