'Atatürk'süz Müfredat İstemiyoruz' kampanyası çığ gibi büyüyor

'Atatürk'süz Müfredat İstemiyoruz' kampanyası çığ gibi büyüyor
Müfredattan Atatürkçülüğün çıkarılması karşısında umutsuzluğa düşen vatandaşlar, çareyi kampanya başlatmakta buldu. Laik ve bilimsel eğitim isteyenler, change.org'da 'Atatürksüz müfredat istemiyoruz' başlığıyla bir kampanya başladı.

Yeni eğitim öğretim yılına günler kaldı. Bu eğitim öğretim yılını diğer yıllardan farklı kılan, müfredatın değişmesi. Yeni müfredatta Atatürkçülük ve evrim teorisi çıkarıldı. Bunun üzerine, veliler, öğrenciler ve bilimsel, laik eğitim isteyenler kendilerini ‘Atatürkçüler’ olarak tanımlayan bir grup, 

change.org’da 

bir kampanya başlattı.

‘Atatürksüz müfredat istemiyoruz’ başlığıyla imzaya açılan kampanyanın açıkmasında “Atatürkçülük, yalnızca bir ders değil, çağdaş ve aydınlık bir Türkiye demektir. Hazırlanan bu müfredat Laik ve Bilimsel Eğitimi yok etmeyi amaçlamaktadır. İktidar, eğitimi çağdaş değerlerden uzaklaştırarak şimdi de çocuklarımızın geleceğini yok edecektir. Bu ülke, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir ve sonsuza dek böyle kalacaktır” yer aldı.

6 Eylül saat 12:30 itibariyle 13 bin 540 kişi imza attığı kampanya devam ediyor. İmza her geçen dakika hatta saniye artıyor. Toplanan imzalar daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecek.

Kampanyayı imzalamak için linke tıklayınız...  change.org’da

İMZALAMA SEBEPLERİ

Kampanyaya imza atan kişilerden bazılarının yorumları... 

makbule burcu kundakçı, Hatay, Türkiye

İmzalıyorum çünkü! Çocuğumu ve geleceğimi düşünüyorum! Atatürkün doğduğu büyüdüğü yerleri değil, Atatürk'ün düşüncelerini ve çağdaşlığının öğretilmesini istiyorum. Ülkemizin gelişmesi için çocuklarımızın bilinçli eğitilmesi gerekiyor

TC Ulus istanbul, Türkiye

#AtatürksüzMüfredatİstemiyoruz

Yeni müfredat ile çağdaş Türkiye değerlerinden uzak, "Cihatçı ve Kindar Nesil” yetiştirilmek istenmektedir!..

Duygu İdil Arıcı, İzmir, Türkiye

Atatürk'ün yaptıklarını herkes görsün, istiyorum. Bu kampanyaya katılmak herkesin boynunun borcudur.

AYHAN YILMAZ Ankara, Türkiye

Kurtarıcımızın olmadığı bir müfredat OLAMAZ.

Etiketler :