’Ne geldiyse yaverlerden geldi’ diyerek Atatürk'e hakaret eden kişi belediyedeki işinden kovuldu

’Ne geldiyse yaverlerden geldi’ diyerek Atatürk'e hakaret eden kişi belediyedeki işinden kovuldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyadaki Atatürk'e hakaret içeren paylaşımı nedeniyle hakkında idari soruşturma başlattığı Salih Zeki Çakıroğlu’nun işine son verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle hakkında idari soruşturma başlattığı Salih Zeki Çakıroğlu’nun işine son verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Salih Zeki Çakıroğlu, kişisel sosyal medya hesabında ’Ne geldiyse yaverlerden geldi’ başlığıyla Atatürk ile Sultan Vahdettin’in olduğu fotoğraf ile FETÖ’den yargılanan cumhurbaşkanı yaverleri ve Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin fotoğraflarını paylaşmış ve Atatürk'e saygısızlıkta bulunmuştu.

Tepki çeken bu paylaşımın ardından Cumhuriyet savcılığı, Salih Zeki Çakıroğlu hakkında ’Atatürk’ün hatırasına alanen hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bu saygısızlık karşısında harekete geçerek, Çakıroğlu hakkında idari soruşturma başlatmıştı. Bunun arından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Salih Zeki Çakıroğlu’nun iş akdine son verdi.

Etiketler :