Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar tutuklandı

Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar tutuklandı
"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından tutuklanan Hasan Akar, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden, Atatürk düşmanı Hasan Akar 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 40 gün firar ettikten sonra duruşmasının olduğu gün adliyeye gelince tutuklanan Hasan Akar hakkında 2. duruşmada karar çıktı.

Akar, Atatürk'e hakaret suçundan 1,5 yıl hapis, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 2,5 yıl hapse mahkum edildi.

NE OLMUŞTU?

Nur cemaatinin ‘Okuyucular’ kolunun ‘hocalarından’ Hasan Akar’ın da Atatürk’e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir video sosyal medyada paylaşıldı. Hasan Akar, skandal videoda Mustafa Kemal Atatürk için “1938’de geberen p.ç” ve annesi Zübeyde hanım için “Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” diyor. Hakaret ve küfürleri için “Merak etmeyin, 98’de faturasını ödedim” diyen Akar, Atatürk’ün “Ali Rıza ‘Efendi’nin değil, ‘Abdüş’ denen bir adamın” oğlu olduğunu savunuyor.