Ataşehir Belediyesi o evi baştan aşağı yeniledi

Ataşehir Belediyesi o evi baştan aşağı yeniledi
Ataşehir İnönü Mahallesi’nde Aralık ayının son günlerinde çıkan yangının ardından bir ailenin hayatı perişan olurken, yangın esnasında evde mahsur kalan 7 yaşındaki Emir’in hayatını da itfaiye ve polis ekipleri kurtarmıştı

Ataşehir İnönü Mahallesi’nde Aralık ayının son günlerinde çıkan yangının ardından bir ailenin hayatı perişan olurken, yangın esnasında evde mahsur kalan 7 yaşındaki Emir’in hayatını da itfaiye ve polis ekipleri kurtarmıştı. Küçük yaştaki dört çocuğuyla bu evde yaşayan Soysuzlar ailesinin yuvası baştan aşağı yanıp, çatısı çökerken, içi de yaşanamaz hale gelmişti.

Ataşehir Belediyesi o evi baştan aşağı yeniledi

Minik Emir ve ailesine sahip çıkan Ataşehir Belediyesi, ailenin yangında oturulamaz hale gelen evlerinde hemen bir çalışma başlattı. Önce evin çatısı yapıldı, ardından içerisinde sıva ve boyama çalışmaları yürütüldü. Tesisatlarında da bakımlar yapılan evin eşyaları da yataktan gardıropa, koltuktan halılara kadar baştan aşağı yenilendi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu ile Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gürsel Sarımaden yenilenen evi aileye teslim ettiler.

Yangının ardından kimi zaman yakınlarının yanında, kimi zaman hastane bahçesinde barınmaya çalışan aile, artık sıcak yuvalarına kavuştu.

Hem Emir’in hastanede yoğun bakımda geçirdiği günler, hem de evlerinin yanmasıyla dışarıda yaşadıkları günler sebebiyle büyük sarsıntı geçiren Nafiye ve Gökhan Soysuzlar çiftinin sevinçleri görülmeye değerdi.

Evlerine kavuşan minik Emir ile kardeşleri Gürkan, Nilgün ve Ayaz’ın mutlulukları ise herkesten fazlaydı.

Ailenin ayrıca sağlıktan gıdaya kadar diğer ihtiyaçları da Ataşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, okul yaşına gelmesine rağmen okula gitmeyen çocuklarının da eğitim hayatlarına başlaması sağlanacak.

Etiketler :