Atama bekleyen 1 milyon öğretmeni ilgilendiren önemli gelişme

Atama bekleyen 1 milyon öğretmeni ilgilendiren önemli gelişme
Türkiye'de atama bekleyen bir milyon 92 bin 33 öğretmen adayından sadece 20 binin ataması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019 yılının şubat ayında 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıkladı. Türkiye'de atama bekleyen bir milyon 92 bin 33 öğretmen adayından sadece 20 binin atamasının yapılacak. Bakan Selçuk, yüzbinlerce öğretmenin atama beklemesine rağmen, önümüzdeki yıl da ücretli öğretmen atamalarına devam edeceğinin sinyalini verdi.

Atama bekleyen öğretmenlerin talebini, soru önergesiyle Meclis gündemine getiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği soru önergesiyle, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında atama yapılıp yapılmayacağını sordu.

Türkiye'de atama bekleyen bir milyon 92 bin 33 öğretmen adayı olduğunu belirten Gürer, ataması yapılmayan öğretmen adaylarıyla ilgili bir çalışmanın olup olmadığını da Bakan Selçuk'a sordu.

Soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2019 yılı şubat ayında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını bildirdi.

Bakan Selçuk, “Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, Bakanlığımıza kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabilmektedir. Tahsis edilen kadrolar illerin öğretmen ihtiyaç yüzdeleri dikkate alınarak il milli eğitim müdürlüklerine dağıtılmakta, il milli eğitim müdürlüklerince atama yapılacak alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumları belirlenmektedir. Ancak öğretmen sayısı yapılan atamalara rağmen yetersiz kalan eğitim kurumlarına Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ücretli öğretmen görevlendirilmeleri ise valiliklerce gerçekleştirilmektedir." açıklamasında bulundu.

2019 yılı Şubat ayında 20 bin öğretmenin atanmasının yapılacağını belirten Bakan Selçuk, "Ancak daha sonraki yıllar için bir planlama yapılması mümkün olamamaktadır. Kontenjanlar ise öncelikle öğretmen istihdamında güçlük çekilen yerler olmak üzere, ihtiyaç olan alanlardaki doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir." diye konuştu.