At ve eşeklere kimlik verilecek!

At ve eşeklere kimlik verilecek!
Yeni kimlik düzenlemesi hayvanlar için de geliyor.

At ve eşeklere kimlik verilmesi konusunda yeni adım atıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesi zorunlu hale getirildi. 31 Aralık 2019'da yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında kimliklendirilmeyen veya veteriner sağlık raporu bulunmayan tek tırnaklı hayvanların satış yerlerine girişine izin verilmeyecek.

Yönetmelikte, at, eşek ve benzerleri ile bunların melezlerinden oluşan tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesi zorunlu olacak. Bakanlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il-ilçe müdürlükleri veya Yüksek Komiserler Kurulu gibi düzenleme kuruluşları, hayvan sahibi tarafından bir kimlik belgesi edinme veya mevcut kimlik belgesindeki kimliklendirme detaylarının değiştirilmesi için düzenleme kuruluşuna başvuru yapılmasını talep edecek.

SATIŞ YERLERİNE KİMLİKSİZ GİREMEYECEKLER

Yönetmelikte, kimliklerin şekli ve içeriği de yer aldı. Buna göre, yaşam boyu geçerli olacak tek tırnaklı kimlik belgesinde, hayvanın eşkali, işaret ve nişaneleri kaydedilecek. Belgede, nişane ve işaretlerin çizildiği bir taslak şema ve kimliklendirme detaylarına ilişkin onaylı değişiklikleri açıklayan boş alan da bulunacak.

Yönetmeliğe göre kimliklendirilmeyen ve beraberinde kimlik belgesi veya veteriner sağlık raporu bulunmayan, belgelerinde yanlış bilgi olan tek tırnaklıların hayvan satış yerlerine girişine izin verilmeyecek.