Amerikan yanlısı Kosova Cumhurbaşkanından şaşırtmayan Kudüs açıklaması!

Amerikan yanlısı Kosova Cumhurbaşkanından şaşırtmayan Kudüs açıklaması!
Kosova'nın en çok okunan gazetelerinden "Gazeta Express"  gazetesi, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın ABD karşıtı tutumunun, dünyada  ABD yanlısı ülkelerin başında yer alan  Kosova’yı şaşkına çevirdiğini...

Kosova'nın en çok okunan gazetelerinden "Gazeta Express"  gazetesi, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın ABD karşıtı tutumunun, dünyada  ABD yanlısı ülkelerin başında yer alan  Kosova’yı şaşkına çevirdiğini yazdı.

Gazete, Arnavutluk’un BM Güvenlik Kurulu’nda Kudüs tasarısına evet oyu vermesine Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’nin tepki gösterdiğine dikkat çekti. Thaçi, Arnavutluk’un , Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na getirilen Kudüs tasarısına evet oyu kullanmasını eleştirdi.

"ABD TEK BAŞINA KALSA, KOSOVA..."

Cumhurbaşkanı Thaçi, Express gazetesine yaptığı açıklamada, “Kosova, her şartta ABD’nin yanında olurdu” dedi. Cumhurbaşkanı Thaçi, ABD’nin Kudüs tasarısına tek başına karşı oy kullanması durumunda bile “Kosova’nın vereceği red oyu ikinci oy olurdu.  Başkalarının hangi şekilde oy kullandığına bakmadan, ABD’nin yanında red oyu kullanırdı” ifadesini kullandı.

2008 yılında bağımsızlığına kavuşan ve ilk tanıyan üleklerden birinin Türkiye olduğu Kosova BM üyesi değil.

ALBRİGHT'IN SEVGİLİSİYDİ İDDİASI

Amerikan eski istihbaratçı Wayne Madsen, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile Haşim Taçi arasında aşk yaşandığını öne sürdü. Madsen’e göre 30’lu yaşlarda olan Taci ile birlikte olan 60’lı yaşlarındaki Albright, Clinton ve Bush Yönetimi’ni Kosova’nın bağımsızlığını desteklemeye zorladı.

Etiketler :