"Türk halkı hangi ülkeyi müttefik olarak görüyor?" sorusu yanıt buldu!

"Türk halkı hangi ülkeyi müttefik olarak görüyor?" sorusu yanıt buldu!
İktisadi Kalkınma Vakfı, araştırmanın sonuçlarını duyurdu.

Son dönemde sürekli değişkenlik gösteren tutarsız dış politikalar sırasında Türk halkının ne düşündüğüne yönelik bir araştırma yapıldı. İktisadi Kalkınma Vakfı tarafından yapılan araştırmada vatandaşlara "Türkiye'ye en yakın siyasi müttefik sizce kim?" sorusu soruldu. Sonuçlara göre Rusya ön planda.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'de yaptıkları son araştırmaya göre Türk halkının siyasi müttefik olarak 1. sırada Rusya'yı gördüğünü söyledi.

1500'E YAKIN KİŞİYE SORULDU

İKV'den yapılan açıklamaya göre, vakfın kamuoyunun AB algısını ölçtüğü 2017 araştırmasının sonuçları, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantısına katılan başkan Zeytinoğlu tarafından Brüksel’de açıklandı.

Zeytinoğlu, 18-19 Kasım'da, 18 ilde, 1311 kişi ile yüz yüze görüşme metodu ile yapılan araştırmayla ilgili şu tespitleri yaptı:

"Kamuoyu AB'yi Türkiye'nin birinci ekonomik partneri olarak görürken, siyasi müttefik ve ortak olarak kimi görüyorsunuz diye sorulduğunda, AB ikinci sırada kalıyor, birinciliği Rusya ve Türki Cumhuriyetler alıyor. Bu da halkın AB’nin Türkiye için ekonomik öneminin farkında olduğunu ancak siyasi olarak AB'yi yeterince Türkiye'nin yanında görmediğini ortaya koyuyor."

Etiketler :