Apple'dan yavaşlayan iPhone'lar için 'indirim' adımı

Apple'dan yavaşlayan iPhone'lar için 'indirim' adımı
ABD basınında yer alan habere göre iPhone 6, 6S, SE ve 7 modellerini yavaşlattığını kabul eden Apple'ın bu modeller için batarya değişimi fiyatının 79 dolardan 29 dolara düşürdü.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Apple, Aralık ayında, iPhone 6, iPhone 6 ve iPhone SE modellerinde yaşlanan bataryaları için kullanılan yazılımın telefonların performansını yavaşlatabileceğini doğruladı. Şirket, özür diledi ve etkilenen modeller için batarya değişiminin fiyatını 79 dolardan 29 dolara düşürdü.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre insanların yeni telefon satın almalarına yol açan eski pillerle telefonları yavaşlattığına dair iddialara karşılık şirket, yedek piller için tam ücret ödeyen tüketicilere indirim teklif etmeyi düşündüğünü belirtti.

APPLE HAKKINDA TOPLU DAVA AÇILMIŞTI

Apple, geçen aylarda, eskidiğinde ya da şarjı azaldığında "bataryanın aniden kapanmasını önlemek için" iPhone 6, 6S, SE ve 7 modellerini yavaşlattığını kabul etmişti. Açıklamanın ardından, ABD'nin farklı eyaletlerinden Apple hakkında toplu ve bireysel davalar açılmış, şirket kullanıcılardan özür dilemişti.

Yavaşlatılan iPhone'lar ile ilgili bir dava da Güney Kore'den geldi. Güney Kore'de binlerce kullanıcı Apple'a toplu dava açtı.

370 bin Güney Koreli Seul Merkez Bölge Mahkemesi'ne başvuru yaparak açtığı davada Apple'dan 2000 dolar talep ediyor. Nüfusa oranlama yapıldığı zaman Güney Kore'de şu an her 138 vatandaştan biri Apple'a dava açtı.

Etiketler :