Antalya’da hortum can aldı

Antalya’da hortum can aldı
Antalya'nın Kumluca İlçesinde fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşındaki Berivan hayatını kaybetti

Antalya'nın Kumluca İlçesinde fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşındaki Berivan hayatını kaybetti. Phaselis bölgesinde denizde oluşan hortumda ise otomobil, dereye uçarken araçtaki Buse Acar'ın bulunması için çalışma başlatıldı. Antalya Valisi yaptığı açıklamasında hortumda 11 kişinin yaralandığını 2'sinin durumun ise ağır olduğunu açıkladı.

Antalya Kumluca ilçesine bağlı Kum Mahallesi'nde saat 13.30 sıralarında denizde başlayan hortum, Narenciye Mahallesi'ne kadar, yaklaşık 5 kilometre karada ilerledikten sonra kayboldu.

Fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Hortum 8 kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

Bölgedeki bazı yerleşim yerleri, tarım ve sera alanlarının zarar gördüğü belirtildi. Hortum nedeniyle Kumluca Belediyesi Karatepe Spor Tesisleri'nin çatısı uçtu.

Antalya- Kumluca karayolu, uçan çatı parçaları nedeniyle ulaşıma kapandı.

Sahilkent Mahallesi'nden denizde başlayan hortum, karada bir süre ilerledikten sonra kayboldu.

'BÜYÜK BİR FELAKET VAR'

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, "Ciddi bir hortum var. Seralarda ve evlerde zarar var. Karatepe Stadyumu'nu tamamen yerle bir etti. Yıkılan evleri ve seraları dolaşacağız. Büyük bir felaket var. Hortum Kumluca'ya bağlı Camikırığı mevkisinden başlayıp Karatepe ve Kasapçayı mevkisine doğru ilerlemiş" dedi.

FİNİKE'DE 5 YARALI

Finike ilçesinde de yaklaşık 15 dakikalık dolu yağışının ardından hortum oluştu. Sahilkent Mahallesi'nden denizde başlayan hortum, karada bir süre ilerledikten sonra kayboldu. Hortumun bölgedeki tarım alanlarında ve yerleşim yerlerinde zarara yol açtığı kaydedildi. Sahilkent Mahallesi'nde etkili olan hortum portakal bahçelerini vurdu. Ağaçtaki portakallar yere dökülürken, bazı ağaçların dalları hortumun şiddetiyle kırıldı, bazı ağaçlar ise devrildi. Bölgede hortum nedeniyle 5 kişinin yaralandığı, bunlardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Fırtına nedeniyle Sahilkent Mahallesi'ndeki ASAT binasında da ciddi hasar oluştu.

'HORTUM DENİZDEN GELDİ'

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da hortumun denizden geldiğini belirterek, "Sahilkent bölgesinde, Finike ile Kumluca yolunun tam ortasında bir yer. Yoldaki araçlar da dahil olmak üzere, vatandaşlar da dahil olmak üzere yaklaşık 100- 200 metre fırlatmış. 5 yaralımız var. Bunlardan biri Büyükşehir Belediyesi personelimiz. Sahile yakın olan bölgede hasar var. Büyükşehir hizmet birimine ait araçlar ve sivil araçlar da dahil 30'a yakın araç ciddi hasar görmüş. Bahçelerin arasına kadar büyük araçları, otomobilleri fırlatmış. Şu ana kadar ölüm haberi almadık. Ama 3 hemşehrimiz ağır yaralı. Geçen yıllarda da ciddi bir ağır felaket yaşadığımızda denizde 3-4 farklı hortumun ilerlediğini biliyoruz. Bu da muhtemelen aynı olmuş. ASAT hizmet binasının olduğu noktada ciddi hasar oluşmuş. Personel tam yemekteyken olmuş. Dışarıda olan birini de yaralamış" diye konuştu.

KIZIN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Bu sırada kıyıda görülen otomobilde Buse Acar'ı bulmak için Semih Şahin suya atladı. Aracın içini kontrol eden Semih Şahin, kimse olmadığını gördü. Şahin'in çıkmasından kısa süre sonra da araç suda sürüklenerek, kayboldu. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik, İlçe Jandarma Komutanlığı, Kemer Belediyesi ve 112 ekipleri sevk edildi. Bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Yağış nedeniyle Kemer Belediyesi ekipleri yollarda çalışma başlattı. Sel felaketi yaşanmaması için önlemler alındı. Yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, yayla bölgesindekiler de yağmur nedeniyle olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Etiketler :