Ankara'ya yeni stadyum geliyor! 19 Mayıs Stadı tekrar inşa edilerek kapasitesi artırılıyor...

Ankara'ya yeni stadyum geliyor! 19 Mayıs Stadı tekrar inşa edilerek kapasitesi artırılıyor...
Başkaban Binali Yıldırım, 19 Mayıs Stadı'nın 50 bin kişilik olarak yeniden inşa edileceğini açıkladı.Ankara'nın başkent oluşunun 94. yıl dönümünü etkinliğinde konuşan Başbakan Yıldırım, "Uluslararası standartlardaki...

Başkaban Binali Yıldırım, 19 Mayıs Stadı'nın 50 bin kişilik olarak yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Ankara'nın başkent oluşunun 94. yıl dönümünü etkinliğinde konuşan Başbakan Yıldırım, "Uluslararası standartlardaki müsabakalara ev sahipliği yapacak şekilde 19 Mayıs Stadı'nı, 50 binin üzerinde kapasiteli yeni bir stadyum olarak inşa edeceğiz. Bunun da kararını aldık. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Yıldırım ayrıca, "Esenboğa Havalimanı'nın yurt dışına çıkışları biraz zayıf. Şu anda 11 noktaya uçuş var. Bir başkent için bu yeterli değil. Türk Hava Yolları ile konuştuk. En kısa zamanda yeni uçuşları başlatıyoruz. İlk olarak, 29 Ekim'de, ilk uçuş Frankfurt'a, ardından Viyana'ya, Berlin'e, Paris'e yapılacak." dedi.

Mimarlar Odası tepki göstermişti

Başbakan Yıldırım kararın alındığını açıklıyor ama 19 Mayıs stadının yıkılacağı bu yıl Mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da açıklanmıştı ve o zaman Mimarlar Odası, "Cumhuriyet'in tüm yapılarını yıkmak istiyorlar" diye tepki göstermişti. Mimarlar Odasından o dönem şu açıklama yapılmıştı:

“19 Mayıs stadyumu, spor ile birlikte gelecek nesillerin sağlıklı olması ve ülkenin geleceğinin şekillenmesini sağlayan bakış açısıyla cumhuriyetle birlikte yapılan stadyumların ilk örneğidir. Adını, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, ülkenin kaderini değiştirecek günden almıştır. Yarışma ile elde edilen ve Paolo Vietti–Violi’nin projesi olan 19 Mayıs Stadyumu’nun ve cumhuriyeti cumhuriyet yapan yapıların yıkılması, Atatürk ve simgesel adların ortadan kaldırılması, heykellerin yerlerinin değiştirilmesi, sokakların meydanların isimlerinin değiştirilmesi doğrudan bir rejimle hesaplaşmanın ürünüdür. Bunu mekan ve yapı üzerinden uzun süredir okuyoruz. 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkım sürecini yargıya taşırız. 19 Mayıs Stadyumu’nu yıkmak, 19 Mayıstaki Samsun'a çıkışı yok saymaktır, izin vermeyeceğiz.”

Etiketler :