Ankaralılardan Melih Gökçek kampanyası!

Ankaralılardan Melih Gökçek kampanyası!
Ankaralılar Melih Gökçek'in isimlerini değiştirdiği sokaklar hakkında kampanya başlatarak eski isimlerinin geri verilmesini istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 23 yıl boyunca yaptığı uygulamalar, istifası sonrası yeniden tartışmaya açıldı. Ankaralılar ve sivil toplum örgütleri Gökçek'in Ankara'nın ruhuna aykırı uygulamalarının geri alınmasını verdiği zararların tazminini talep ediyor.

MELİH GÖKÇEK CADE VE SOKAK İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Ankaralılar Gökçek döneminde yıllar boyunca kullanılan bilindik cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesine tanıklık etmiş ve karşı çıkmıştı. Gökçek'in istifasının ardından cadde ve sokak isimlerinin geri verilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 30 Ekim günü Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu ve basın duyurusunda "Ankara'ya verdiği tahribatın hesabını vermeden gitmek yok" denilmişti.

Dilekçe şöyle:

"Melih Gökçek'in Belediye Başkanı olduğu tarihten itibaren, Ankara'nın birçok semtinde yıllardır kullanılan yerleşik sokak, cadde ve meydan isimleri değiştirildi, sokaklar cadde yapıldı. Ankara'nın kent kültürüne ve kimliğine hiç uygun olmayan bu değişiklikler sevilmedi ve benimsenmedi.

Ankaralılar olarak eski sokak, cadde ve meydan isimlerimizi geri istiyoruz. Yapılan değişiklikler kaldırılsın, cadde ve sokaklarımıza asıl isimlerinin geri verilsin."

Etiketler :